A kórházban egynapos sebészeti részleg épül

A kórházban egynapos sebészeti részleg épül
© Illusztráció: google
Nyíregyháza – Csak bizonyos beavatkozások végezhetőek el az egynapos sebészet keretében.

Újabb jelentős fejlesztés előtt áll a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Jósa András Oktatókórháza, ugyanis az intézmény várhatóan több mint 400 millió forint uniós forrást fordíthat arra, hogy – a tervek szerint jövő év végére – egynapos sebészeti részleget hozzon létre. Dr. Francz Monika orvosigazgató lapunk kérdésére elmondta, hogy az új egységet a Sürgősségi Betegellátó Centrum régi épületében alakítják ki, s több mint 300 millió forintot szeretnének költeni arra, hogy a beavatkozásokhoz szükséges gépeket és műszereket beszerezzék.
Az orvosigazgató hozzátette: az egynapos eljárások eredményeként csökken a kórházi tartózkodás ideje, a betegnek kényelmesebb, hiszen otthon lábadozhat, és az intézmény számára is költséghatékonyabb ez a beavatkozási forma.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár szerdán jelentette be: európai uniós forrásból 8 milliárd forint keretösszeg felhasználásával az országban 18 intézmény 20 helyszínen alakít ki önálló, egynapos sebészeti ellátási részleget.

KM
hirdetés