A kórháznak százmillió forintot kell kifizetnie a tiszavasvári családnak

Tünde azóta is éber kómában van
Tünde azóta is éber kómában van
Nyíregyháza, Tiszavasvári – Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Tiszavasváriban élő Ádámszki család élete 2010 májusában vált rémálommá. Lányuk, az akkor 23 éves Marika vesekőzúzásra ment a nyíregyházi kórházba, ám a beavatkozás közben beállt a klinikai halál.

Az életét megmentették, de azóta is éber kómában van: a szülei ápolják, akik a lány két fiát is nevelik. A kórházzal szemben évekkel ezelőtt indított perben a Debreceni Ítélőtábla 2015-ben jogerősen kimondta a kórház kártérítési felelősségét, az összegszerűséget most kedden állapította meg a bíróság.

A Nyíregyházi Törvényszék nem jogerősen 99 millió forint kártérítést ítélt meg Mária gyerekeinek és szüleinek, de az elmaradt járulékokat és támogatásokat is figyelembe véve a kórház több mint 100 millió forintot köteles fizetni. Dr. Helmeczy László, Ádámszkiék jogi képviselője lapunknak elmondta: hét éve küzd azért, hogy a család megkapja a nekik járó kártérítést, az összeget Mária szülei a lányuk állapotának javítására szeretnék fordítani.

KM


„A karácsonyfánk alatt még soha nem volt ennyi ajándék”

Olvasóinknak köszönhetően ajándékokban gazdag karácsonyuk van a fiúknak és nagyszüleiknek.

 


Jogerős: a kórháznak kártérítést kell fizetnie

Robi és Tamás fáradtan estek haza szombat délután: focimeccsük volt, kihajtották magukat. – Orossal játszottunk, és kikaptunk – mesélik az édesanyjuknak, aki azonban nem látja és nem hallja őket.
hirdetés