A kormányhivatal bírósághoz fordul, ha az érpataki képviselő-testület „köti az ebet a karóhoz

Nyíregyháza – A Kelet-Magyarország szerdai számában és a portálunkon „Jogerős az érpataki időközi választásról szóló határozat” című cikkünkben megjelentekre reagálva, Kozma Péter, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott leszögezte: a hivatal továbbra is fenntartja a korábban kifejtett véleményét.


„Amennyiben Érpatak Község Önkormányzat képviselő-testülete a kibocsátott törvényességi felhívással nem ért egyet, úgy a kormányhivatal a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény 139. paragrafusában meghatározottak szerint az illetékes közigazgatási és munkaügyi bírósághoz fordul, ahol kezdeményezni fogja az önkormányzati határozatok felülvizsgálatát. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal a jogerős bírói ítélet megszületéséig nem kíván a továbbiakban a kérdéssel foglalkozni” – áll a kormánymegbízott közleményében.

KM


Jogerős az érpataki időközi választásról szóló határozat

Érpatak – Megtartják-e az időközi választást december 11-én Érpatakon? – fordult hozzánk több helyi lakos, miután egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg az elektronikus és nyomtatott sajtótermékekben.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés