A korosztályos vidékbajnoki címekért ragadnak ütőt

Nyíregyháza – Közel háromszáz fiatal lép majd a Marso Tenisz Centrum pályáira.

Tíz napig a nyíregyházi Marso Tenisz Centrum áll majd a hazai tenisz fókuszában, ugyanis keddtől itt rendezik a korosztályos vidékbajnokságot.

– Már a Marso Tenisz Centrum átadásakor megfogalmazódott, hogy minél előbb egy rangos eseménynek legyünk a házigazdái. Tavaly nyáron a balatonboglári vidékbajnokágon aligha gondolhatta Becser Zoltán, hogy egy évvel később Nyíregyházán ő lesz ennek a találkozónak a versenyigazgatója – indított a az eseményről szóló sajtótájékoztatót hétfőn dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester. – Városunk sportjában kiemelt szerepe van az utánpótlás nevelésének és teniszben régen volt ilyen rangos esemény Nyíregyházán. Nagyon reméljük, hogy egy újabb sikeres korszak kezdődik a nyíregyházi teniszben, ennek kezdéséhez remek lehetőség ez a bajnokság.

– A magyar bajnokság után a legrangosabb verseny a vidékbajnokság. Négy korosztályban (12, 14, 16 és 18) egyesben, párosban és csapatban is vetélkednek majd a fiúk és a lányok. Az előzetes nevezések alapján közel háromszáz fiatalt várunk harmincöt-negyven klubból. Ez a verseny a 12 évesek számára kvalifikációt jelent az országos bajnokságra. Valamennyi korosztályban lesznek válogatott indulók, a Marso Tenisz Centrum valamennyi fiatalja elindul – fűzte hozzá a Bencs Teremben az előbb már megemlített Becser Zoltán, a Marso Kft. ügyvezető igazgatója, aki a bajnokság versenyigazgatója is.

– Szeretnénk majd a hazai teniszélet élvonalába tartozni, az ide vezető út első lépcsőfokát jelenti ez a korosztályos vidékbajnokság. Tizenöt remekül előkészített, pihenőhelyekkel ellátott pálya várja a versenyzőket, felújított öltözőkkel, büfével – hangsúlyozta Poroszka Norbert, a Marso Tenisz Centrum ügyvezető igazgatója.
– Három dolgot emelnék ki. Elsőként azt, hogy a Marso Tenisz Cetrum átadásakor megfogalmazódott egy rangos verseny mihamarabbi megrendezése, és ez már tény. A másik az, hogy ilyen rövid idő alatt látványos fejlesztéseket lehetett elérni. A harmadik pedig az, hogy az utánpótlás versenyek eddig is remek lehetőséget adtak arra, hogy minél több sportturista érkezzen városunkba. A röplabda, a kosárlabda, az úszás és az atlétika után ebbe körbe most a tenisz is bekapcsolódott – tudatta Kósa Árpád, a nyíregyházi kabinetiroda vezetője.

ML
hirdetés