A körúton járjon a villamos!

Kisvasút Sóstóig, zajtalan villamos a körúton – így képzelik el a jövőt a V@rosvita levelezői.

„A történelmi Nyírvidéki kisvasút az emberek többségének szívéhez közel áll. Azt már az élet megtanította velünk, hogy amit az elődeink szétvertek, azt már visszaállítani nem lehet, legalább is igen nehéz – írja Puskás Miklós. – Egyáltalán honnan, milyen forrásból teremtenék elő az anyagiakat? (városfejlesztés, Uniós források, pályázat stb.?)

Lehet, már itt meg is állt a dolog. A téli hótorlaszokban nem csak a kisvonat, hanem a nagy vonat is elakadt volna, mert nem raktak ki hófogókat, valamint a hófúvásokat megakadályozó fasorokat könyörtelenül kivágták. A főútvonalakat takarították, nem a busz érdeme, hogy tudott közlekedni.

Talán arra van lehetőségünk és harcoljunk érte, hogy Sóstóig ne verjék szét a kisvonatot.

Idegenforgalmi látványosság, általános iskolások Sóstói tanulmányi kirándulásra kijutása, stb.

Körúti villamos

Véleményem szerint Nyíregyházán, ha villamost indítanának, nem a régi útvonalon (Széchenyi u. – Zrínyi I. u.), hanem a Petőfi utcán indítva – Vasgyár u. – Mező u. – Északi körút – Temető – László u. – Kert u. – Móricz Zsigmond u. – Vasútállomás. Körjárat egy nyomvonalon, középen a két sávot elválasztó járdasziget helyén lehetne kiépíteni. Így pl. a vasútállomásról közvetlenül el lehetne jutni pl. a temetőhöz, kórházhoz, plázához.”

„Nekem nagyon tetszik a körúti villamos ötlete! Teljesen logikus! – teszi hozzá Kóródyné Iványi Zsuzsanna. – Ha nagyon gondolkodunk, találunk valamilyen jogcímet is támogatás elnyerésére, például a környezet védelme vagy turizmus címszavak alatt. Ami a villamoshálózat fejlesztése mellett szól, az a zajártalom csökkentése! Debrecenben az új kocsik már hihetetlenül halkak.”

– Zajácz D. Zoltán –
hirdetés