A "kossuthi" gazdaságpolitikát favorizálta Veress János Monokon

A "kossuthi" gazdaságpolitikát favorizálta Veress János Monokon
Monok – Az önkormányzat az eddig Nemzeti Múzeum által emeltetett Kossuth Lajos szülőházán a ma délelőtt Monokon tartott megemlékezés keretében a polgármester és a jegyző is ellátta kézjegyével a dokumentumot.  Monokon átadás 2008.03.15.

A ceremónián jelen volt Veress János pénzügyminiszter is, aki ezt követően beszédet mondott a március 15-e alkalmából megrendezett ünnepségen.
A tárcavezető szerint 160 évvel ezelőtt Kossuth olyan gazdaságpolitikai célkitűzéseket határozott meg Magyarország első pénzügyminisztereként, ami napjainkban is követendő példa. Kossuth reformpárti volt, és igyekezett elindítani azokat a folyamatokat, mellyel Európához való közeledésünket igyekezett elősegíteni. Egyfajta párhuzammal kiemelte, hogy ma is a reformok korát éljük. Sok változtatást kell megtennünk azért, hogy az ország helyes, a jövőjét meghatározó gazdasági pályára kerüljön. Ennek érdekében összefogást sürgetett. Helytelenítette, hogy ugyanazon dolgokról mindig van egy eltérő jobboldali álláspont is. A Kossuth-ház önkormányzati kézbevételével kapcsolatban helyeselte, hogy egy közösség saját sorsának intézését a kezébe veszi. Azt ígérte, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel segíti, hogy a falu elképzelése sikerrel járjon.
hirdetés