A köszönet hangjai csodás hangszerelésben

A Magyar Honvédség Debreceni Helyőrségi Zenekara
A Magyar Honvédség Debreceni Helyőrségi Zenekara
Nyíregyháza – Egykor híres katonaváros volt Nyíregyháza, de az itt élők szívében és lelkében az is maradt. Érezni a haza szolgálatára felesküdők iránti tiszteletet és megbecsülést, ezt pedig mi köszönjük – így fogalmazta meg ünnepi gondolatait dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter az elmúlt hétvégén, amikor a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárja adventi koncertet adott a Váci Mihály Kulturális Központban.


– Katonáink szolgálnak: ha kell, hangszerrel a kezükben, ha kell, homokzsákokat pakolva a töltéseken, s ha kell, akkor fegyverrel védve a nemzetet – mondta dr. Benkő Tibor.

A Magyar Honvédség Debreceni Helyőrségi Zenekara valóban elbűvölte a közönséget, Nyíregyháza polgármestere, dr. Kovács Ferenc pedig méltatásában arról beszélt: az adventi koncert immár szép hagyomány. Kifejezi a honvédség társadalmi kapcsolatépítését, bennünk pedig megerősíti a jóleső érzést, hogy biztonságban, nyugalomban élhetünk. Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok azt kérte a jelenlévőkön keresztül mindenkitől: szeressék úgy a magyar katonákat, ahogy ők szeretik a hazájukat.

KM
hirdetés