A kötelező is bravúr volt

A kötelező is bravúr volt

Ha a győzelem-vereség (18–18) mutatókat nézzük, akkor története legjobb, a helyezés (tizedik) alapján pedig a harmadik legjobb élvonalbeli eredményét érte el a Marso-Carmo Suzuki NYKK férfi kosárlabdacsapata.

Az alapszakasz végén már kiveséztük a bajnokság első felét, ám a szezon értékelése kapcsán ismét szóba került a küzdelemsorozat ezen része.

– Viszontagságos felkészülés után a bajnokság előtti napon állt össze véglegesen a keretünk, amely menet közben is többször változott – vágott bele Horváth Imre edző. – Ugyan karácsonyig csak két győzelmünk volt, ám ebben az időszakban nem vesztettünk olyan mérkőzést, amit kötelező lett volna megnyernünk, és ez bizakodásra adott okot. Dasics és Scott érkezésével, majd a GáspárSimon cserével erősebbek lettünk, elsősorban támadásban és támadólepattanózásban, és bár a játékkal akadtak gondok, az eredmények jöttek. Az utolsó két meccsig esélyünk volt a felsőházba jutásra, ám ezeket elvesztettük elvesztettünk. Ugyan idegenben két sikert számoltunk, mivel hazai pályán az első öt helyezettből csak a Körmendet vertük meg, az igazán nagy bravúrok hiányában nem juthattunk az elitbe. Hozzáteszem, a kötelezőnek vélt győzelmeket rendre szállítottuk, ami ebben a kiegyensúlyozott, külföldiekkel teli bajnokságban így is bravúrosnak mondható.

A csapat eredeti célja a biztos bentmaradás volt, az alsóházi rájátszás előtt már érezni lehetett, hogy az NYKK-nak aligha lesznek kiesési gondjai.

– Valóban előkelőnek bizonyult a pozíciónk, így annak megőrzését tűztük a zászlónkra a második szakasz előtt – folytatta a tréner. – Ezt a részt már nem minden csapat vette komolyan, mi igyekeztünk mindig a legjobb összetételben szerepelni, és ha akadtak is nyögvenyelős sikereink, azért tízből hét meccset csak megnyertünk, így a bajnokság előtti, tizenkettedik helyre vonatkozó célunkat túlteljesítettük.

– Bodnár Tibor –
hirdetés