A kötés erősségét ki is próbálhatták a diákok

Elkészültek a labdával játszó pontyok
Elkészültek a labdával játszó pontyok - © Fotó: magánarchívum
Rakamaz – Részt vehetett Közép-Európa legnagyobb horgász, vadász és természetbarát fesztiválján, a FeHoVán február közepén Biri Imre, a Horgász-suli programvezetője, aki az élményeiről beszámolt lapunknak is.

Tesztlap és keresztrejtvény

– Színes programokkal várta a fiatalokat a Magyar Országos Horgász Szövetség pavilonja. A kreatív sarokban el lehetett készíteni a labdával játszó pontyot, valamint lehetett kiszínezni halakról készült kifestőket. Egy életkornak megfelelő tesztlap vagy keresztrejtvény helyes kitöltésével a horgászatban jól hasznosítható ajándékcsomagot kaptak a bátor jelentkezők. Kétóránként horogkötő és szerelékkészítő versenyen mérték össze tudásukat a már „képzett” kis horgászok. Az izgalom a tetőfokára hágott, amikor a kötés erősségét egy digitális horgászmérleg segítségével rögtön a helyszínen kipróbáltuk.

– A legkisebbektől a felnőttekig sokan letesztelték a halfelismerő memóriajátékot és közben megismerték hazánk legfontosabb halait. Sokan érdeklődtek, hol lesznek nyári táborok, gyermek horgászversenyek, hol foglalkozhatnak a horgászattal a kisiskolások. Ezekre a kérdésekre igyekeztünk kimerítő válaszokat adni.

KM

Címkék: , ,hirdetés