A kötődő nevelés ünnepe

Érdekes és informatív programok, előadások várják azokat, akik többet akarnak tudni a babahordozásról
Érdekes és informatív programok, előadások várják azokat, akik többet akarnak tudni a babahordozásról - © Illusztráció: Dreamstime
Nyíregyháza – Az idei Nemzetközi Babahordozó Hét mottója: a babahordozás a tökéletes élmény. Az idén is csatlakozott a Nemzetközi Babahordozó Héthez a Gyerecsak Egyesület és a Nyíregyházi Babaklub.


A ráhangoló programok már ma elkezdődnek a klub Geduly Henrik utcai közösségi házában, ahol 9 órától babahordozási tanácsokat kaphatnak a kismamák és kispapák, 10 órától pedig dr. Kovács Judit gyermekgyógyász, neonatológus szakorvos tart interaktív előadást az anyatejes táplálásról és a szoptatásról.

Hurci fesztivál

A rendezvényt hivatalosan október 8-án, hétfőn 10 órakor dr. Csikós Péter, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság igazgatója nyitja meg a Nyíregyházi Babaklub közösségi házában.

A civil szervezet nagyszabású, október 13-ai Hurci Fesztiválján informatív és szórakoztató programokkal várja a gyermekvállalás előtt állókat, a gyermekes családokat és minden érdeklődőt. A programok 11 órakor tetőtúrával kezdődnek, az előzetesen regisztrálók bebarangolhatják a nyíregyházi Korzó Bevásárlóközpont tetejét. A Városalapítók szobra melletti téren délután három órától Naninski, az utcaművész zenés produkciója szórakoztatja a kicsiket, míg a felnőtt látogatók babahordozási tanácsokat hallhatnak okleveles szakemberektől, Rákhel-Szöllősy Ramónától és Kiss Anikótól.

Civil önkéntesek

A MediBall bemutató után Pelyvás Csabával és Jethro nevű különleges kutyájával ismerkedhetnek meg a rendezvény résztvevői. Fél öttől az anyukáké és gyermekeké a főszerep: babahordozó divatbemutatóval egybekötött belvárosi hordozós sétára invitálják a látogatókat. A nap fénypontjaként a Gombóc együttes táncoltatja meg koncertjén a legkisebbeket.

A szervezők a kísérő­rendezvényekről sem feledkeztek meg, érkezik Pancsi bohóc, aki lufiállatkákat készít, a Human-Net Alapítvány önkéntesei csillámtetkót készítenek, de lesz arcfestés, ugrálóvár, kreatív sarok a Magyar Vöröskereszttel, az érdeklődők találkozhatnak és beszélgethetnek az Otthon Segítünk Alapítvány, a Csodaszertár és a Labor Café képviselőivel is. A programok ingyenesek.

CSA
hirdetés