“A közmunka program legalább munkára szoktatja az embereket”

“A közmunka program legalább munkára szoktatja az embereket”
Nyíregyháza – Nagy Evelin úgy látja, közmunkások nélkül bizonyos feladatokat senki sem látna el. – Nyilván vannak, akik beérik ennyivel, s még ezt sem csinálják rendesen, de a családosok biztosan többre vágynak – mondta el.

Korondy Márton szerint valószínűleg hegyekben állna a szemét a városokban a közmunkások nélkül. – Valakinek az ilyen munkát is el kell végezni, csak akarat kérdése, hogy kitörjenek ebből a helyzetből – felelte.

Korondy Márton

– Ez egy szalmaszál annak, aki végképp nem talál munkát – mondta Mózer Zsolt, majd hozzátette: talán kiút is van ebből, hiszen a remény hal meg utoljára.

Mózer Zsolt

Balla Gábor úgy véli, a program legalább munkára szoktatja az embereket. – Nagy hátránya, hogy csak a megjelenést írják elő, de az elvégzett munkát nem kérik számon – tette hozzá.

Balla Gábor

– Nem közmunka kellene, hanem több – legalább minimálbért fizető – munkalehetőség – vallja Magyar Zsolt, aki kevés esélyt lát arra, hogy valaki ki tudjon ebből a helyzetből lépni.

Magyar Zsolt

– A program arra jó, hogy az emberek belássák: nincs ingyen ebéd, mert azt is finanszírozza valaki – fogalmazott Kiss László, majd megjegyezte: javítani volna mit rajta, felszámolni csak munkahelyteremtéssel lehetne.

Kiss László

KM-MJTovábbi hírek a Szabolcs-Szatmár-Bereg kategóriából


hirdetés