Szalonnával, vöröshagymával

2020.07.18. 09:58

Erős emberek találkozója

Magyarország és Szlovákia legjobbjai mérik össze erejüket jövő szombaton.

Forrás: Fekete László archívuma

Fotó: Schumy Csaba /DFP.hu

Fekete László 1988 és 2012 között Magyarország legerősebb embere volt, 2002-ben kitüntették a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével. 2007-ben ő lett a világ legerősebb embere natúr erőemelésben.

Az édesapát követve fiai is ezt a sportágat választották, és négyen összesen 26 világbajnoki cím büszke tulajdonosai, egyszer pedig a világ legerősebb családja címet is elnyerték.

A Fekete családdal és a legerősebb szlovák sportolókkal találkozhat az, aki jövő szombaton kilátogat a Zetor-Vas telephelyére, ahol Magyarország és Szlovákia legjobbjai mérik össze erejüket a Cellspan Kupáért.

Kötelező doppingteszt

– Az előző évben Debrecenben és Hajdúsámsonban rendeztünk hasonló eseményt, amely nagy sikert aratott, rengeteg nézőnk volt, és mindenki elégedetten távozott. Akkor vetődött fel egy nyíregyházi verseny ötlete – mondta ifj. Fekete László főszervező.

A megméretést a hosszú idő óta jól bevált forgatókönyv szerint teljesítik a résztvevők.

– Évtizedek óta hat gyakorlatot hajtanak végre az indulók, az első feladat a kőgolyók emelése egy 130 cm-es állványra, a legkisebb 130 kg-os, az utolsó, a hatodik pedig 240 kg súlyú. Ezután több mint féltonnás traktorgumit kell átfordítani négyszer, aztán hat különböző súlyú és fogású tárgyat cipelnek a versenyzők 20 méteres távon, majd megpróbálják felrakni egy autó platójára. Ezt követően két másfél mázsás fémkofferrel tesznek meg szintén 20 métert. Az ötödik próba a traktorhúzás, amelynek az adja a nehézségét, hogy a kerék durva bordázata miatt nagyon tapad a talajhoz. Utolsóként az úgynevezett súlypiramis feladat következik: 40 centiméteres lépcsőkön kell felcipelni három egyre nehezebb súlyú acélkockát. Természetesen minden feladatot időre teljesítenek a résztvevők – ismertette a verseny menetét a főszervező.

Csak azok állhatnak rajthoz, akik vállalják a doppingtesztet.

Szalonnával, vöröshagymával

– Mi a tiszta sport hívei vagyunk, nem hiszünk a különféle porokban és turmixokban – szögezte le határozottan ifj. Fekete László. – A mi családunkban a szalonna és a vöröshagyma a „dopping”, aki ismeri aput, tudja, hogy a natúr erősport elkötelezettje hosszú évek óta. Ez a verseny is a tisztaságról és az esélyegyenlőségről fog szólni – tette még hozzá.

A nap során a versenyen kívül számos érdekes programmal is kedveskednek a nézőknek.

– Gondoltunk a családokra is, fellépnek néptáncosok, lesz kungfu és freestyle labdazsonglőr-bemutató, a gyerekeket pedig körhinta és ugrálóvár várja – fogalmazott ifj. Fekete László.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában