Sport

2015.03.16. 08:43

Értékes pont a Fradi ellen

Nyíregyháza - Miként az várható volt, az élvonalbeli focibajnokság soros körének nézőcsúcsát a Fradi nyíregyházi vendégjátéka jelentette.

Nyíregyháza - Miként az várható volt, az élvonalbeli focibajnokság soros körének nézőcsúcsát a Fradi nyíregyházi vendégjátéka jelentette.

Az öt és fél ezer néző gólt ugyan nem látott, de izgalmas meccset igen. A tabella harmadik helyén álló zöld-fehérek hiába játszottak mezőnyfölényben és alakítottak ki több helyzetet, a találkozóra a helyszínen kíváncsi ferencvárosi vezetők bosszúsan vették tudomásul, hogy nem tudták bevenni a Szpari kapuját. A nyíregyháziak így értékes pontot szereztek, igaz ennek sajnos ára is volt, mert többen is megsérültek a találkozón. A legsúlyosabban az alig pályán lévő Pákolicz Dávid, aki izomszakadást szenvedett, Mohamadou Abdouramannak pedig egy bordája törött el.

Azt sem bánom ha nem lesz gól – mondta az egyik piros-kék sálas drukker a haverjának, miközben a stadi felé sétáltak szombaton délután. A Szpari szurkolója ezzel azt jelezte, hogy a Fradi ellen az egy pont is jó lenne. A bemelegítés kezdetén sokan néztek nagyot, hiszen Ovszijenko Voldimirt mozgatta meg Téglási Gábor kapusedző. Kényszerből, hiszen Balogh János a meccs napján lábát fájlalva nem öltözött át. Csapatba került viszont és első magyar élvonalbeli meccsét játszotta a sokszoros lett válogatott Denis Ivanovs.

A több ezer néző jóvoltából remek volt a hangulat, Mátyus János pedig fegyelmezett játékot, elszántságot ígért és azt, hogy a támadásokról sem mondanak le. Nos, ebből az első félidőben elsősorban a védekezés tűnt ki. A hazaiak visszaálltak, megerősített védősorral várták a zöld-fehérek akcióit. A Gera Zoltánnal és Hajnal Tamással fémjelzett ferencvárosiak mezőnyfölényben is játszottak, ám legtöbbször középen próbálták meg szövögetni támadásaikat.

Nem talált igazi fogást a Fradi

A hazaiak lelkesen és szervezetten védekezve nem engedtek magukon igazi fogást, bár akadtak nehéz pillanatok, mindig volt az utolsó pillanatban segítség, vagy a ferencvárosiak, így Varga Roland és Mateo Pavlovic hibáztak. Szünet után továbbra is a védekezésre összpontosító, ám támadóbb Szparit láthatott a közönség.

Az első félidőben a sarkán megsérült Fodor Ferenc pár perc után jelezte, hogy nem megy, így Mátyus Jánosnak ismét kényszerből kellett váltani, pályára lépett Szokol Zsolt. Időnként amolyan nyílt játékot felvállalva hazai akciókat is láthattunk, igaz a labda elvesztése után mindenki rohant vissza, nehogy baj legyen.

Hiábavaló volt a fölény

Lehetett volna, hiszen a nagyobb területet kapó ferencvárosiak jó pár veszélyes akciót vezettek, ám a nagy lehetőségeiket rendre elpuskázták. Így aztán bejött a drukker óhaja, nem született gól. A ferencvárosiak hiába játszottak fölényben, nagyon sokat hibáztak. Talán azt hihették, hogy előbb vagy utóbb betalálnak (miként egy héttel korábban a Győr ellen) és utána már még a bab is hús lesz. Nem ez történt, hiszen a két karmester, Gera és Hajnal sem sziporkázott, elől pedig a nagy helyzeteknél nem összpontosítottak megfelelően a vendégek.

A hazaiak sokkal nagyobb elszántsággal és akarással játszottak és bár náluk is be-becsúsztak hibák, mindig volt aki még egy lapáttal rátett, vagy Fortuna egy kegyes mosollyal besegített, mint például a kapufánál. A három pontos rendszerben az iksznek már nincs olyan nagy értéke mint korában volt. A Fradi veszített kettőt, a Szpari nyert egyet és ez nagyon jól jött. Főként úgy, hogy a csapat mögött állók közül a Haladás és a Pécs is nyerni tudott. Így aztán a hazaiak nem bánkódtak a döntetlen miatt, sőt…

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!