Helyi közélet

2013.05.02. 13:26

Szúnyogirtás Záhony térségében

Záhony, Mándok - Hétvégén, illetve az időjárás függvényében a jövő hét elején helikopteres szúnyogirtást végeznek Záhony térségében.

Záhony, Mándok - Hétvégén, illetve az időjárás függvényében a jövő hét elején helikopteres szúnyogirtást végeznek Záhony térségében. A szúnyogirtásra Záhony, Györöcske, Tiszabezdéd, Tuzsér, Komoró, Mándok, Benk, Tiszamogyorós, Eperjeske, Tiszaszentmárton és Zsurk települések területén kerül sor. A műveletet az időjárási viszonyokhoz igazodva a péntektől keddig terjedő terminusban, az adott napon 18 órától hajtják végre.

A kémiai irtást a jelenlegi hazai köztéri szúnyogirtásban legelterjedtebb K-Othrin ULV nevű szerrel végzik el, melynek hatóanyaga a deltamethrin. Az emberre és állatra ártalmatlan szer egyedül a méhek számára jelent veszélyt, ezért a méheket a permetezés időpontjában be kell zárni, csak azt követően nyolc óra elteltével szabad kiengedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában