A lányok nem csak szépek – ügyesek is

Akt.:
A lányok nem csak szépek – ügyesek is
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Nyíregyháza lesz a házigazdája az aerobik Magyar Kupa harmadik fordulójának.

A Nyíregyházi Flexi Team Aerobik Egyesület szervezésében a Continental Aréna lesz a helyszíne – október 8-9-én – a sportág legrangosabb eseményének: nevezetesen a Magyar Kupa harmadik fordulójának. A rendezvénynek először lesz házigazdája a szabolcsi megyeszékhely és az érdeklődést mi sem jelzi jobban, hogy a szombati első napra közel telt házat, csaknem kétezer nézőt vizionálnak a bennfentesek. Mindez és sok egyéb hasznos információ elhangzott azon a sajtótájékoztatón, amelyen Magyar D. Judit, a hazai színeket képviselő klub elnöke, egyben edzője, Takács Gaál Krisztina, az ugyancsak a szakmai munkát felügyelő tréner, valamint a legtehetségesebb ifjú hölgyek képviseltették magukat.

A küzdelemsorozatról (bár itt sokkal inkább a látvány az, ami számít…) annyit feltétlenül érdemes megjegyezni, hogy Budapest és Nyíradony után a hét végi megmozdulás lesz az utolsó kvalifikációs állomás. A hat kategóriában meghirdetett nyíregyházi viadalon tizenöt egyesület csaknem ezer gyermek és felnőtt versenyző mutatja meg magát, köztük természetesen a Flexi Team tizenkilenc csapata. A hetvenhat igazolt reménységgel „üzemelő” vendéglátók négy kategóriában érdekeltek: jó néhány nyíregyházi egység reális esélyt táplál a döntőbe jutásra, sőt gyakorlatilag már biztos részvevői lesznek a budaörsi finálénak.

– Ki akarunk tenni magunkért! – nyomatékosította Magyar D. Judit. – Hozzáteszem, biztosan állíthatom, a kupa története során az egyik legszebb helyszín a mi arénánk. A lebonyolításban a szponzorok mellett nagy szerepet vállalnak a szülőktől, akik lehetőségeikhez mérten anyagilag, teljes vállszélességgel időt és energiát nem sajnálva segítik a gyerekek és az edzők felkészülését.

Nem elhanyagolható tényező, hogy a „kupacsatározásba” alig három éve bekapcsolódott nyírségiek olyannyira jól muzsikálnak (a hasonlat ül. mivel a zene rendkívül fontos eleme a szakágnak…), hogy 2015-ben elért eredmények alapján az összesített rangsor negyedik pozíciójában zártak – challenge, step és basic „műfajban”.

A menetrendről annyit: szombaton tizenöt nyíregyházi csapat lép színre, míg vasárnap főként az idősebb korosztály bizonyíthatja tudását. Kategóriánként az első hat helyezett kerül a döntőbe és mindkét napon 10 órától indul az attrakció. Kiemelkedő pillanatnak ígérkezik, amikor a dél-koreai világbajnokságon kiemelkedő teljesítményt nyújtott magyar aerobik válogatott versenyprogramjában gyönyörködhetnek a nézők.

KM-KT
hirdetés