A látványos felvonulás után jöhetett a bálozás

Huszárok is színesítették a felvonulási menetet
Huszárok is színesítették a felvonulási menetet - © Fotó: Magánarchívum
Bököny – Fergeteges szüreti felvonulás és bál volt Bökönyben a közelmúltban. Reggel a falu utcáit fogatok és lóhátasok bolygatták fel: 38 fogat, 2 huszár, 2 csikós és 10 lovas barát nyeregben érkezett az alakuló bökönyi lovas egyesület meghívásának eleget téve a szüreti felvonulásra.


Az idősek otthona dolgozói három fogattal készültek, egyiknek a végén táncoló párt húztak. A szlovákiai testvértelepülésről küldöttség érkezett a rendezvényre. Körülbelül 200-250 fő közé tehető azok száma, akik a látványos felvonuláson részt vettek.
– Az esti bálon 220 fő mulatott hajnalig. Ez a rendezvény is mutatja, ha összefogunk, akkor nagyot tudunk alakítani. Köszönjük a fogatoknak, a lovasoknak, a lovas egyesület tagjainak, az idősek otthona, a konyha, az óvoda dolgozóinak az együttműködést. Pásztorné Jutka néninek és a gyerekeknek, valamint a bökönyi női karnak az esti műsort. Elmondhatjuk valamennyien, hogy egy jó hangulatú napot, estét töltöttünk együtt, a hagyomány jegyében – tájékoztatta szerkesztőségünket az eseményről Bobikné Sándor Erzsébet művelődésszervező.

KM

Címkék: ,hirdetés