A legfelső polcon

A legfelső polcon
Nemcsak a szokatlan hazai helyszín miatt érezhették magukat furcsán szerdán a Marso-Carmo Suzuki NYKK meccsekhez szokott hívek, hanem mert a MAFC elleni mérkőzés nélkülözött mindenféle izgalmat.

Sitkuék bajnokságbeli 13 hazai győztes meccsük közül tizenegyet 10 egységen belüli különbséggel nyertek meg, eddig csupán a MAFC és Falco elleni alapszakaszbeli meccseken sikerült átlépni a határt egy 15, illetve 13 pontos diadal formájában. Szerdán aztán az első kosár megszerzésétől kezdve végig a nyíregyházi élvonalbeli kosárcsapat vezetett, és eddigi legfölényesebb győzelmét aratta (100–72).

Szép játékkal

– Azért azt nem mondanám, hogy egy percig sem izgultam, hiszen születtek már furcsa eredmények ebben a bajnokságban – mondta Horváth Imre, az NYKK edzője. – Tény ugyanakkor, hogy az elejétől kezdve a megbeszéltek szerint játszottunk, a „bogyó” úgy járt körbe a támadások során, hogy azt öröm volt nézni. Sikerünk értékét az sem csökkenti, hogy kiesésre ítélt MAFC a második félidőre szemmel láthatóan beletörődött a sorsába. Ez a meccs így arra a felső polcra került, amelyen korábban az alapszakaszbeli Falco és Zete elleni találkozó kapott helyet. Örülök, hogy szép játékkal tudtuk megörvendeztetni a lelkes kállói közönséget.

A nyíregyháziak számára a Dombóvár elleni idegenbeli búcsúmeccsre szombaton 19 órától kerül sor. Abban a tudatban, hogy a gárda a tizediktől se rosszabb, se jobb nem lehet már…

– Bodnár Tibor –
hirdetés