A legjobb 360 fokos állatos videók Nyíregyházáról

A legjobb 360 fokos állatos videók Nyíregyházáról
Nyíregyháza – Tekints vissza velünk te is év legjobb nyíregyházi állatos 360 fokos videóira!


Júliusban Morgón, a Nyíregyházi Állatpark zöldszárnyú aráján volt a focirajongók szeme. A nyolcéves papagáj azóta az állatparkban él, hogy kibújt a tojásból, gondozói szerint pedig különleges jövőbelátó képességét a futball-világbajnokság alatt is tudja kamatoztatni. Először az elődöntő-győzteseket kellett volna megtippelnie, de furfangos módon a veszteseket, az angol és belga zászlót tartalmazó borítékokat húzta ki. Pár nap múlva újra jósolt, most még nagyobb téttel – és bár a 2018-as futball világbajnokság győztese Franciország lett, Morgó szemében Horvátország a bajnok.

A kánikulában mindenkinek jólesik egy hűsítő fürdő – így van ezzel Yasmin, Motki és Tanya is! A nyáron elvittük a 360 fokos kameránkat a Nyíregyházi Állatparkba, ahol a három nőstény indiai elefánt mindennapos fürdetéseinek egyikét örökítettük meg. Csergő Árpád gondozótól megtudtuk, hogy ezzel a programmal nem csak javítják az elefántok közérzetét a nagy melegben, hanem mindennapos elfoglaltságot is biztosítanak számukra.

Pár hónappal később újra ellátogattunk az állatparkba, amikor Magyarországon először született indiai páncélos rinocérosz – méghozzá természetes fogantatással, nem mesterséges megtermékenyítéssel. Ebből az orrszarvúfajból mindössze hetvenhárom példány található Európa állatkertjeiben.

Később Dr. Kiss Csabánál jártunk, aki a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány kuratóriumi tagjaként tevékenykedik Nyíregyházán. A megyeszékhelyen nincs hivatalos madármentő állomás, a sérült madarak csak annyi ideig maradnak a segítő önkénteseknél, amíg stabilizálják az állapotukat: a gyógyultakat szabadon engedik, a további kezelésre szorulókat pedig minél hamarabb Hortobágyra szállítják. Az a héja is oda került, amelyikkel ottjártunkkor találkoztunk, hiszen nem fog tudni többé repülni. Valószínűleg áramütés érhette, már sérülten találtak rá.

NA


Nézz körbe 360 fokban!

A videókat 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

 
hirdetés