A legjobb egyetemista sportolók között

Szikszai Róbert (középen) teljesítményét Szabó Tünde államtitkár is elismerte
Szikszai Róbert (középen) teljesítményét Szabó Tünde államtitkár is elismerte - © Fotó: MFSE
Nyíregyháza – Az universiade bronzérmeseként a nyíregyházi Szikszai Róbert is a jutalmazottak között volt.

Több mint hetven felsőoktatásban tanuló fiatal, köztük a tajvani universiadén bronzérmet szerző Szikszai Róbert, a Nyíregyházi Sportcentrum dobóatlétája, egyben a Nyíregyházi Egyetem hallgatója érdemelte ki az idén az Év egyetemi sportolói elismerést.

A Magyar Egyetemi-Fősiskolai Sportszövetség díjátadóján az év legeredményesebb egyetemista és főiskolás sportóinak járó érmeket azok vehették át, akik 2017-ben a wroclawi világjátékokon és felnőtt világbajnokságokon aranyérmet szereztek, a nyári universiadéról és a samsuni siketlimpiáról éremmel tértek haza, illetve az Európai Egyetemek Bajnokságán az első három hely valamelyikén végeztek.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte: az ünnepeltek nemcsak a sportban sikeresek, hanem olyan fiatalok, akik a felsőoktatásban is élen járnak, így mindamellett, hogy nap mint nap edzik fizikumukat, fontosnak tartják, hogy a szellemükkel is ugyanezt tegyék.

Az egyetemi és főiskolás sportolók 2017-ben az egyes világversenyeken kimagaslóan teljesítettek, a tajpeji universiadén pedig az elmúlt ötven év egyik legkiemelkedőbb szereplésével zárt a magyar egyetemi csapat. A sporteseményen 140 sportolónk vett rész, ők 14 éremmel (öt-öt arany és ezüst, négy bronz) az éremtáblázatban a 14. helyen végeztek és összesen 110 olimpiai pontot szereztek. MTI, masz.huSporthírek


hirdetés