A legjobbak jutalmat kaptak

A legjobbak jutalmat kaptak
A legjobbak jutalmat kaptak
Encs – Harminckét diák vehetett át jutalmat Ódor Ferenctől, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnökétől Encsen kedd délután.

A Váci Mihály Gimnázium és Szakközépiskola aulájában tartott házi ünnepségen a közgyűlés elnöke elmondta érdeklődésünkre, hogy a megyei önkormányzat cirka negyvenmillió forintot költ az idén a tehetséges gyermekek támogatására, mindemellett a Bursa Hungarica összegét a duplájára emelték, hatvanötmilliót tettek az eddigi összeghez.


Jutalmazottak
A keddi ünnepségen a következő tanulók
tízezer forintos értékben vehettek át ajándékot Ódor Ferenctől: Kisbenedek
Mariann, Varga Katalin, Sotkó Katalin, Malinkó Eszter, Katona Gábor, Géczi
Annamária, Bárczai Beáta, Prokop Anita, Sass Nikolett, Balázsfalvi Éva,
Kovács Ivett, Urbán Boglárka, Petró Ádám, Géczi Mariann, Széll Julianna,
Nagyházi Anna, Szalai Otília, Mészáros Aliz, Hórász Gabriella. Tizenötezer
forintos utalványt tudhat magáénak Gergely Judit, Nikházy Tímea, Lakatos
Richárd, Képes Anett, Takács Vivien, Kuscsik Zsuzsanna, Zagyi Anikó, Szilvási
Marcell, Tóth Kitti, Nagy Laura, Lipusz Dóra, Nagy Nóra, és a harmincezer
forintos utalvány Miczán Viviené.

– A város gimnáziuma négyszázezer forintot kapott, ez könyvekre érvényes vásárlási utalványok formájában került kiosztásra a hátrányos helyzetű, valamint a legeredményesebb tanulók között tíz, – tizenötezer forint értékben. A legeslegjobb diák harmincezer forintot költhet a könyvesboltban. 

Szorgalom, mindenek előtt

– Itt kell elmondanom, százhatvanmilliót juttatunk a Közoktatási Közalapítvány felé, ennek közel a fele kimondottan tehetséggondozásra lesz felhasználva. Az encsihez hasonló jutalmazás ösztönző hatású lehet minden diák számára az intenzív tanulást illetően, mi mindenben igyekszünk segíteni előmenetelüket, nagy baj lenne, ha veszni hagynánk a tehetségeket – mondta lapunknak Ódor Ferenc.

Miczán Vivien kapta a harmincezres utalványt, a legkülönfélébb tantárgyakból volt eredményes megyei versenyeken, kémiából országos második lett. – A mai ajándékozásról fogalmunk nem volt, váratlanul ért mindenkit. Jó érzés, hogy felsőbb vezetők is gondolnak ránk – mondja Vivien. Arra a kérdésre, hogy mi kell inkább a kiváló eredményekhez, jó tanár, vagy jó fej, röviden válaszol – mindkettő. De a legfontosabb a szorgalom. – Tavaly mintegy háromezer diáknak tudott segíteni a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat csak a Bursa Hungaricának köszönhetően. Ebben az évben ez nyílván több lesz, de ezen felül száznál több tanulót tudnak még támogatni megyénkben a tehetséggondozásra elkülönített negyvenmillióból.

– Serfőző László –
hirdetés