A legjobbak között a Panyolafeszt

A legjobbak között a Panyolafeszt
© Illusztráció: KM-archív
Panyola – Minősített fesztivál lett Szatmár-Bereg egyik legnagyobb rendezvénye, a Panyolafeszt.

A Magyar Fesztivál Szövetség, hazánk egyik legnagyobb szakmai szervezete november 19-én, Budapesten, őszi évadzáró konferenciáján hirdette ki a minősített fesztiválok névsorát. Az idén 20 fesztivál kapta meg a tanúsítványt, a virtuális pecsétet, köztük a Panyolafeszt – közölte a szövetség hivatalos honlapján.

A szövetség gondozásában működő fesztiválminősítési projekt szigorú szakmai szempontrendszer alapján működik: hazai szakemberek és nemzetközileg elismert turisztikai szakemberek is részt vesznek az értékelésben.

Fókuszban a szakmaiság

Az idei minősítésekről szóló tanúsítványt Márta István Budapesten adta át. A fesztiválok életében meghatározó, hogy évről évre egyedi kulturális élményt kínáljanak a vendégeknek. A Magyar Fesztivál Szövetség első és legfontosabb szempontja, célkitűzése a minél magasabb szintű kulturális események szervezési munkájának segítése, támogatása és elismerése.

„Mintha hazajönnél”

A Panyolafeszt immár 13 éve, hogy teljesíti kultúrmisszióját, gazdag minőségi csemegét adva a megye, a szatmári vidék, a fesztiválra érkezők számára. Az idei rendezvénynek három nap alatt közel nyolcezer látogatója volt a 600 fős településen.

A kezdeményezés olyannyira sikeresnek bizonyult, s évről évre egyre több látogatót fogadott, hogy mára az ország minden pontjáról, sőt külföldről érkező vendégek is jól szórakoznak a gasztronómiai és zenei kínálatán.

A hagyományos szatmári ételeket kizárólag a helyi lakosok készítik és kínálják.

A fesztivál küldetése a Szatmár-Bereg és a határ menti kulturális értékek közvetítése és tanítása. A közönségnevelő, ízlésformáló szándék az elsődleges.

KM
hirdetés