A legjobbak legjobbjairól dönt a szakmai zsűri

A tavalyi verseny egyik pillanata
A tavalyi verseny egyik pillanata - © Archív fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Kezdte a zeneművészeti tagozat, folytatta a képző- és iparművészeti tagozat, március 5-én, hétfőn pedig 16.30 órától a táncművészeti tagozat rendezi meg a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumban a félévi vizsgákat követő pályázati versenyét.

Ez az esemény azért fontos a növendékek számára, mert a tagozat legtehetségesebb növendékei mutatják meg tudásukat, vagyis a szakmai zsűri a legjobbak legjobbjairól dönt. A zsűri tagjai között elismert szakemberek mondanak majd véleményt a növendékek teljesítményéről: Szurmayné Hortobágyi Gyöngy­vér egyetemi docens, a Magyar Táncművészeti Egyetem Néptánc Tanszék vezetője, Kalmár Attila adjunktus, a Magyar Táncművészeti Egyetem Moderntánc tanszékének tanára, Juhász Zsolt, a Duna Művészegyüttes művészeti igazgatója, és Kökény Richárd, a Magyar Állami Népi Együttes tánckarvezetője.

A műsor végén a zsűri elnöke, Szakály György, a Magyar Táncművészeti Egyetem rektora, egyetemi tanár a legtehetségesebb növendékeknek – 1 fő néptáncos és 1 fő kortárs-, moderntáncos tanulónak – átadja az Universitas-gyűrűt.

– KM –
hirdetés