A legjobbat a végére tartogatták

Akt.:
A legjobbat a végére tartogatták
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Az ukránok nyerték az Európa-liga nyíregyházi csoportkörét.


Van egy jó, meg egy rossz hírünk. A magyar férfi röplabda válogatott – a Dániától elszenvedett pénteki vereség után – szombaton nyert Izrael ellen az Európa-liga második csoportkörének nyíregyházi állomásán. Más kérdés, hogy mindeközben Ukrajnának felülmúlta Dániát, így a mieink egy tapodtat sem kerültek közelebb a négyes döntőhöz.

Márpedig a történtek következményeként biztossá vált, hogy a nemzeti együttes nem előzheti meg Ukrajnát, a harmadik helynél már nem végezhet előrébb. A Final Fourban viszont a rendező dánok mellett – a két csoport – három legtöbb pontot gyűjtő csapat léphet színre és az szinte kizárt, hogy a másik négyesből legalább egy rivális ne teljesítsen jobban a magyaroknál. Ugyanakkor kissé fura, hogy az A jelű négyesben viaskodó vetélytársak csupán az első fordulót teljesítették, a második „kanyar” egy hét múlva esedékes, ami némi kombinációra ad lehetőséget…

Mindenesetre a vendéglátók megtették, amit megkövetelt a szituáció, alaposan feladták a leckét az ukránoknak. Az első ajándékba adott szettet követően jószerivel felszántották a parkettát Baróti Árpádék, akik a második, majd a negyedik felvonást is behúzták, tehát kétszer egyenlítettek az olykor feszült hangulatú mérkőzésen. Az ukránok ugyanis, főként legjobbjuk, a folyamatosan reklamáló Oleg Plotnickij minden vitás ítéletet kisebb-nagyobb hisztivel kísértek – az ütő ki is húzta a gyufát a vezetőbírónál, nem úszta meg sárga lap nélkül.

A magyarok egyértelműen a zárónapon nyújtották a legacélosabb teljesítményt, így bár az ötödik, döntő etapra elfáradtak és végül alulmaradtak a csoportgyőzelmet megszerző keleti legénységgel szemben, él a remény, hogy lesz ez még szebb is.

KM-KT
Röplabda: Európa-liga, férfiak
2. csoportkör, Nyíregyháza

Szombat

Magyarország–Izrael 3:1 (19, -20, 13, 22)

Continental Aréna, 500 néző. V: Burhan (török), Zguri (albán).
Magyarország: Bozóki 7, Kovács Z. 19, Pádár 6, Gergye 15, Szabó A. 10, Cameron 2. Csere: Pápai, Deák (liberók), Baróti 15, Kaszap. Szövetségi kapitány: Juan Manuel Barrial

Izrael: Kssel 1, Finkelstein 12, Batchkala 7, Saada 8, Goldrin 8, Osokin 6. Csere: Hannoun (liberó), Boulkin, Libling 1, Milstein. Szövetségi kapitány: Grzegorz Rys.

Juan Manuel Barrial: – Elégedett vagyok, mert egy nehéz meccset tudtunk megnyerni. A találkozó néhány szakaszában kifejezetten magas szinten játszottunk. A szélső támadásaink erősök voltak, s úgy gondolom, hogy a jövőre nézve jó úton haladunk.

Grzegorz Rys: – Szerintem sokkal jobban játszottunk, mint pénteken Ukrajna ellen, igaz a támadásokban és a nyitásfogadásban ezúttal is akadt bőven hiányosság. Reméljük, az utolsó csoportmeccsünkön Dánia ellen még jobbak leszünk majd.

Vasárnap

Magyarország–Ukrajna 2:3 (-15, 21, -21, 22, -11)

Continental Aréna, 700 néző, v.: Jokelainen (finn), Ilhan (török).

Magyarország: Bozóki 10, Kovács Z. 13, Baróti 19, Gergye 2, Szabó A. 7, Cameron. Csere: Pápai, Deák (liberók), Dávid Cs. 12, Pádár K. 3, Kaszap. Szövetségi kapitány: Juan Manuel Barrial.

Ukrajna: Levcsenko 7, Kovalcsuk, Plotnickij 20, Drozd 7., Tupcsij 12, Sevcsenko 10. Csere: Brova, Fomin (liberók), Tevkun 16, Riabuka 4., Storozjlov 1, Kisiljuk 1. Szövetségi kapitány: Ugis Krastins.

Juan Manuel Barrial: – Egyértelműen ez volt a legjobb mérkőzésünk a tornán. Az első szett katasztrofálisan alakult, de menetközben sikerült rálelnem arra a hat emberre, aki képes küzdeni a győzelemért. Apróságokon múlott a győzelmünk, de úgy érzem, jó úton járunk.

Ugis Krastins: – Célunk az volt, hogy megerősítsük helyünket a csoport élén, és bár a magyarok megnehezítették a dolgunkat, a győzelmek kicsikartuk. Jobban nyitottunk, ez döntött.

További eredmények: Ukrajna–Dánia 3:1

A B csoport állása: 1. Ukrajna 15 pont, 2. Dánia 9, 3. Magyarország 6, 4. Izrael 3.

 
hirdetés