A legjobbat hozták ki magukból a debreceni atléták

Kerekes Gréta újabb darabot szerzett éremgyűjteményébe
Kerekes Gréta újabb darabot szerzett éremgyűjteményébe - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Egyetlen századmásodperc döntött az aranyérmes Kerekes Gréta és a második Kozák Luca között.

A BOK-csarnokban rendezték meg múlt hétvégén a fedett pályás magyar bajnokságot, melyen több debreceni sportoló is részt vett – számolt be róla a dbsportcentrum.hu.

Két héttel a skóciai Európa-bajnokság előtt a fővárosban küzdöttek meg a bajnoki címekért hazánk atlétái, szám szerint 189 nő és 180 férfi sportoló részvételével. Cívisvárosi szempontból az egyik legjobban várt versenyszám a női 60 méteres gátfutás fináléja volt, hiszen ismét a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola két kiváló atlétája, Kerekes Gréta és Kozák Luca között dőlt el az aranyérem sorsa. Az előfutamból Kerekes 8.11, Kozák 8.19-es idővel kvalifikálta magát a döntőbe, ahol hatalmas csatát vívtak egymással. Akárcsak tavaly, idén is Gréta ért elsőként célba (8.02), egy századdal megelőzve klubtársát, a szintén egyéni csúcsot futó Lucát (8.03). Az Eb-n való indulás jogát már korábban megszerezte mindkét cívisvárosi atléta.

Kiváló szereplés

Rúdugrásban Klekner Hanga bronzéremmel fejezte be a versenyt (4.00), érdekesség, hogy ugyanolyan teljesítménnyel zárt, mint a bajnok és az ezüstérmes, ám mivel a 380 és 400 cm-en is volt egy-egy rontott ugrása, így a harmadik lett. Férfi magasugrásban Hodossy-Takács Sámuel idei legjobbját beállítva az ötödik helyen zárt (2.04). Szintén ötödik helyen végzett Lendvai András 4:01.54-es idővel 1500 méteren, K. Szabó Gabriella 800-on (2:17.23), Fodor Anna pedig hármasugrásban nyújtotta a hetedik legjobb teljesítményt (11.68).

Győri Balázs 800-on (50.19), Hevesi Hanna 60 méteren javította meg egyéni csúcsát (7.92).

HBN
hirdetés