A LEGO Education módszerével ismerkedtek

A LEGO Education módszerével ismerkedtek
Nyíregyháza – A LEGO Education módszerével ismerkedtek általános iskolai tanárok és tanítók a Klebelsberg Központ négy (Nyíregyháza, Mátészalka, Kisvárda, Szerencs) tankerületének tizenegy iskolájából, a Nyíregyházi Egyetemen tartott előadássorozat keretében, 2017. május 12-én.

A képzéseket a Nyíregyházi Egyetem és a H-Didakt Kft., mint a LEGO Education módszer kizárólagos magyarországi forgalmazója közösen szervezte azon iskolák tanárai és tanítói – negyven fő – részére, aki egy pilot program keretein belül jelentkeztek a programra. A képzéshez és a LEGO Education oktatási módszeréhez szükséges eszközöket, készleteket az iskolák már korábban megkapták. A projekt segítségével olyan iskolába is eljuthat ez az új innovatív oktatási módszer, melyek a térség hátrányos helyzetű régióiban működnek.

A képzés két részében délelőtt a LEGO Education oktatási módszertanával és eszközeinek használatával, valamint a WeDo készlettel ismerkednek meg a résztvevők; ezt követően délután az úgynevezett EV3 robotok programozási és iskolai használatát sajátíthatják ez a tanárok. Az előadásokon hallgatóként a Nyíregyházi Egyetem informatikai oktatói, szakemberei is részt vesznek.

A LEGO Education módszertanának egyedisége és különlegessége, hogy játékosan, a LEGO elemek használatával vizuálisan fejlesztik logikai készségeiket, erősítve a finommotorikus képességeiket, illetve informatikai és programozási alapokra is szert tesznek. – mondta el az előadás elején Kopasz Anikó, a H-Didakt Kft. ügyvezetője.

Az eseményt Ferencziné dr. Ács Ildikó oktatási rektorhelyettes nyitotta meg, aki külön örömét fejezte ki, hogy volt diákjaink, jelenlegi tanárok, visszatérve az alma máterhez, a Nyíregyházi Egyetemen képzik magukat tovább, és egy új módszert, szemléletet is átadhatnak a kollégáknak, diákjainkat.

– Nyíregyházi Egyetem –
hirdetés