mennyei

2020.09.04. 08:39

Döntőnek is beillő párosítás

Az előző idény első és második helyén záró csapata találkozik egymással.

A sárga mezes Ibrány és a fehér felsős Nagyhalász ezen a héten is rangadót játszik

Forrás: Illusztráció

Fotó: Dodó Ferenc

Szombattól jövő keddig rendezik meg a Tiszántúli Takarék megyei I. osztály harmadik fordulóját.

A párosításra ránézve a Nyírgyulaj–Nagyhalász tűnik a forduló rangadójának. A két együttes évek óta a megye egy élcsapatai közé tartozik, emlékezetes, hogy a mögöttünk hagyott, csonka idényben a Gyulaj vállalta volna az NB III.-as indulást, ám lecsúszott az első helyről. Arról, amit épp a Nagyhalász szerzett meg.

Hibátlan csapatok Ibrányban

Ezt a szezont viszont egyik együttes sem kezdte igazán jól. A Nyírgyulaj azért a meglepő döntetlen után múlt héten már javított, a Nagyhalásznak viszont a kupát is idevéve egymást követő három meccsen egy döntetlen a legjobb eredménye. Alighanem mindkét gárdának nagy lökést adna, ha megverné nagy riválisát.

Jó meccsre van kilátás Ibrányban is, ahol a hibátlan hazaiak a szintén hatpontos Újfehértót fogadják. Az előző idényben mindkét meccsen 2–0-t játszottak a felek, mindkétszer a vendégcsapat nyert.

A nyáron alaposan megerősített Mándok döcögősen rajtolt, talán a szerdai kupagyőzelem beindítja a társaságot, igaz, a bajnokságban hatpontos Tarpa is kellemes élményekkel gazdagodott hét közben. Az eddigi eredmények alapján úgy tűnik, gólgazdag mérkőzés lehet a vasárnapi, hiszen a Tarpa és a Mándok is átlagban három gólt szerez, utóbbi viszont összesen hetet kapott eddig.

Ha már kupa, a Fehérgyarmat talán a legnagyobb meglepetést okozta azzal, hogy a harmadik körben kiejtette a Vásárosnaményt, és ezzel a főtáblára került. A gyarmatiak ezt lovagolhatják meg hétvégén, de ahhoz gólt is kellene szerezniük, ami eddig nem sikerült a bajnokságban. A hibátlan, idáig egy gólt kapó Mátészalka ellen sem lesz könnyű dolguk.

Az említett kupameccset szeretné jóvátenni a listavezető Vásárosnamény, amely az eddigi eredmények alapján (2 vereség, 2–8-as gólkülönbség) a még igencsak alakulóban lévő Balkányt fogadja szombaton. Ugyanezen a napon a hibátlan Nagyecsed a nyeretlen Gyulaházához látogat. Míg előbbi csupán egy gólt kapott, utóbbi csak egyet lőtt idáig.

Régi ismerősök csapnak össze

A Csenger és a Nyírmeggyes legutóbb 2018. május 26-án, még a megyei másodosztályban játszott egymással bajnokit (akkor a Csenger nyert 3–1-re), azóta mindkét gárda megnyerte egyszer-egyszer a Kelet-Magyarország csoportot, szombaton a megye egyben csapnak össze.

A Kemecse–Baktalórántháza találkozót a két csapat közös megegyezése alapján kedden játsszák.

MK


Labdarúgás: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 3. forduló (kezdés: 16, ifi: 14), szakvezetői várakozások

Szombat

Mátészalka (2.)–Fehérgyarmat (11.)

Botos Sándor, a Mátészalka edzője: – Rangadóra készül a csapat. Tudom, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de bízom a fiúkban. Mindent meg fogunk tenni, hogy a pontokat itthon tartsuk.

Harbula Balázs, a Fehérgyarmat edzője: – Veszünk egy mély lélegzetet, mert ismét jó formát kell mutatnunk, ha Szalkán pontot, pontokat akarunk szerezni. Az előny mindenképpen ott van, hiszen előttünk vannak, jól kezdték a bajnokságot. Nagyon bízom benne, hogy a támadójátékunk hozza az elvártakat, és végre betalálunk a bajnokságban is!

Vásárosnamény (1.)–Balkány (15.)

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – Gazdaságos sorsolást kívánok a Fehérgyarmatnak. Nekünk pedig egy gonddal kevesebb. Szerencsére itt egy újabb mérkőzés, lehet javítani. Ha a szerdai helyzeteinknek csak a felét össze tudjuk hozni, akkor három ponttal lehetünk gazdagabbak.

Antal István, a Balkány edzője: – Továbbra is elég hiányos az osztálylétszám. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, mert a Vásárosnamény a kupakudarc után biztosan kettőzött erővel fog küzdeni.

Nyírgyulaj (7.)–Nagyhalász (10.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – A megye egyik élcsapata ellen nagyon nehéz dolgunk lesz, de mindent megteszünk a győzelem érdekében.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Hat nap alatt ez lesz a harmadik mérkőzésünk, nem vagyunk túl jó állapotban. Viszont nem adjuk olcsón a bőrünket.

Csenger (12.)–Nyírmeggyes (8.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – Sajnos sok a sérült játékosom, de remélem, hétvégére hadra foghatóak lesznek. Bízom benne, hogy a kitűzött célunk felé teszünk egy lépést előre.

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Mint minden meccs idegenben, ez is nehéznek ígérkezik. Remélem, hogy sérült játékosaim felépülnek a találkozóra, mert akkor egy ki­ki meccsen ponttal vagy pontokkal térhetünk haza.

Vasárnap

Ibrány (4.)–Újfehértó (6.)

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Mindkét csapat jól kezdte a szezont, és nem mellesleg az előző fordulóban gólokban gazdag találkozókat játszottunk. Egy nagyon jól felkészített, szervezett és tudatos játékot játszó Újfehértót fogadunk, amely ellen csak akkor van esélyünk, ha az előző fordulókban mutatott hozzáállást és játékot tudjuk hozni.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Az első két fordulóban sikerült győztesen elhagynunk a pályát, de a játékkal nem vagyok maradéktalanul elégedett. Persze tudom azt is, hogy ettől sokkal többre vagyunk képesek, amelyre hétvégén nagy szükségünk is lesz. Az Ibrány nagyon bekezdett Nagy Dávid vezérletével. Csapatszinten kell rendbe tennünk a védekezésünket, sokkal több párharcot megnyerni és a mérkőzés végéig koncentrálni. Parázs, jó mérkőzésre számítok, azt gondolom, a kilátogató nézők nem fognak unatkozni.

Mándok (9.)–Tarpa (3.)

Dancs Attila, a Mándok edzője: – Egy nagyon jó kupameccs után a Tarpa ellen is sikeresen szeretnénk lejönni a pályáról.

Ivanicja Mihály, a Tarpa edzője: – A szokásos ritmusban készülünk a bajnoki mérkőzésre. Tudjuk, hogy egy nagyon jó csapat otthonába látogatunk, de mindent megteszünk a pozitív eredmény érdekében.

Gyulaháza (13.)–Nagyecsed (5.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Nincs mese, mindenképpen győzni szeretnénk! Nagyon bízom benne, hogy a srácok mindent meg fognak tenni ennek érdekében.

Siti Ferenc, a Nagyecsed edzője: – A kupakiesés után sajnos már csak a bajnokságra kell koncentrálnunk. Gyulaházán minden tudásunkra szükség lesz ahhoz, hogy eredményesen zárjuk a túrát.

Kedd

Kemecse (16.)–Baktalórántháza (14.)

Márton Péter, a Kemecse edzője: – Nincs az a mély gödör, amelyből a Kemecse ne tudna közös erővel kimászni.

Borza László, a Baktalórántháza edzője: – Ha azt játsszuk, amit megbeszélünk, és tudunk koncentrálni, akkor érhetünk el jó eredményt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában