A lényeg: mindenki sportoljon!

Dr. Szabó Tünde, dr. Vinnai Győző és Németh Szilvia
Dr. Szabó Tünde, dr. Vinnai Győző és Németh Szilvia - © Fotó: Palicz György
Ibrány – Az egészség szempontjából teljesen mindegy, hogy élsportról vagy szabadidősportról van-e szó.


A sportolás, a rendszeres testmozgás valamennyiünk érdeke, hiszen hozzájárul az egészség megőrzéséhez. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen sportolási lehetőségeink vannak. Pénteken Ibrány sportfejlesztési lehetőségeiről tartottak tájékoztatót a tanuszoda előtt.

– Ibrány egy sportos város – kezdte beszédét dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő. – Az itt élők igazán szeretik a sportot, több szakosztály is működik. Kettőt emelnék ki, amelyek jó eredményekkel büszkélkedhetnek. Az egyik a futball szakosztály, a másik az úszóegyesület. Azt gondolom, hogy nem véletlen a helyszín sem, hiszen a 2008-ban épült tanuszoda előtt állunk, amelynek az egész járás élvezheti a hasznát. Kormányzati támogatással sikerült kiváltani a PPP-konstrukcióból, így a város több millió forintot tudott megtakarítani. Egyébként az önkormányzat is nagyon fontosnak tartja a sportegyesületek támogatását. Az ifjabbak és az idősebbek egészsége szempontjából fontos az utánpótlás, a versenysport és a szabadidősport támogatása. Valamennyi jelentős szerepet tölt be, egyiket sem tudnám kiemelni.

A város sportfejlesztési lehetőségeiről dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár adott tájékoztatást: – A fő célunk az, hogy mindenki sportoljon, s ehhez a létesítményeket kell biztosítanunk kell. Hatvan éves a város sportegyesülete, amely több szakosztályt is működtet. Óriási dolog, ha egyesületen belül tudjuk megszólítani a gyermekeket és a felnőtteket, hiszen a sportolás fontos eszköz ahhoz, hogy egészségesen élhessünk. S ha valaki ezt felismeri, akár vezetőként, akár helybeliként, akkor bizony lépéselőnyben van mindenkivel szemben. S éppen ezért nagyon örülök, hogy Németh Szilvia független polgármesterjelölt a polgármesteri hivatal munkatársaként hosszú éveken át láthatta, hogy a sportlétesítmények és a különböző létesítmények milyen ütemben fejlődtek a városban, s nagyon jól tudja, hogy mire van szükség az elkövetkező időszakban – mondta az államtitkár, majd így folytatta: – Ha megszokták kérdezni, hogy melyik a fontosabb, az élsport vagy szabadidősport, akkor erre az a válaszom: a lényeg, hogy mindenki sportoljon. Minden gyermeknek meg kell adni a lehetőséget a rendszeres testmozgáshoz. s tudjon akár iskolai vagy akár délutáni iskolán kívüli programok keretében sportolni. S ha ezek a fiatalok rendszeresen sportolnak, akkor bizony az élsport is biztosított, hiszen nagyon sok olyan olimpiai bajnokunk van, akik kis városokból és vagy még kisebb falvakból indultak el. Ha vannak jó szakemberek és a helyi önkormányzat is támogatja a sportot, azzal egészségesebbek leszünk, s biztos, hogy az utánpótlás nagyon-nagyon erős lesz.

Németh Szilvia jól ismeri az ibrányi pályázatokat, hiszen az elmúlt 15 évben aktívan közreműködött azok megvalósításában. Március 31-én az időszaki polgármester-választáson független jelöltként indul a Fidesz támogatásával.

– Ibrányban szervezett keretek között több évtizedes múltra tekint vissza a sport. Az egyik legkedveltebb sportág a labdarúgás, az ibrányi focicsapat a megye élvonalában található. A magyar Labdarúgó-szövetség Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága döntése alapján 2018 legjobb férficsapata az Ibrány SE focicsapat lett, a legjobb férfi labdarúgó címet pedig az ibrányi együttes játékosa, Kiss Tamás vehette át. Fejlődnek a létesítményeink is: megépült a tanuszoda, megszépült az iskola tornaterme, kis méretű műfüves pálya is épült az iskola udvarán, megújul a Károlyi úton lévő sportlétesítmény is. Fontos a további fejlesztés. A célok között szerepel egy nagy kapacitású tornacsarnok megépítése, illetve egy nagy műfüves pálya létesítése. Mindennek az előkészítése, illetve egyeztetése folyamatban van a sportállamtitkársággal – tette hozzá Németh Szilvia.

KM
hirdetés