A lesen is „hallják” egymás szuszogását

Péter István és Buda Ferenc nem jöttek üres kézzel: faragott vadászhimnuszt hoztak ajándékba a Bockerek Vadásztársaságnak
Péter István és Buda Ferenc nem jöttek üres kézzel: faragott vadászhimnuszt hoztak ajándékba a Bockerek Vadásztársaságnak - © Fotó: M: Magyar László
Vámosatya – Fontosnak tartják, hogy ápolják a magyar-magyar vadászok barátságát.


A határon túlról is érkeztek vendégek arra a trófeamustrára, amelyet október 27-én rendezett meg Vámosatyán a Bockerek Vadásztársaság vadászházában a Felső-Tisza Vidéki Vadgazdák Szövetsége.

A kárpátaljai vadászokat – a zápszonyi és a mezőkaszonyi vadásztársaság tagjait – Bodzay Ottó, a Bockerek Vadásztársaság elnöke hívta meg, hiszen a határ két oldalán élő vadászok jó barátságot ápolnak évek óta.

Beszélgetés a jövőről

– Szomszédosak a vadászterületeink, egy kis túlzással úgy is fogalmazhatnék, hogy amikor kint vagyunk a magaslesen, szinte halljuk egymás szuszogását – mesélte érdeklődésünkre Bodzay Ottó. – Átjárunk egymás rendezvényeire, fontosnak tartom, hogy ápoljuk a magyar-magyar vadászok barátságát. Ez a mostani trófeamustra is jó alkalmat nyújtott arra, hogy találkozhassunk, s beszélgethessünk a jövőről, a közös munkáról.

A zápszonyi küldöttség vezetője Buda Ferenc volt, aki az ottani vadásztársaság elnöke. A 64 esztendős környezetvédelmi szakember közel negyven éve foglalkozik vadászattal.

– Nem először vagyunk Magyarországon, jó kapcsolatot ápolunk a barabási polgármesterrel, Daróczi Gáborral is. Nálunk már megkezdődött a fácánvadászat, meghívtuk arra is a beregi vadászokat, számunkra is fontos, hogy ápoljuk a magyar-ukrán határ két oldalán élő magyar vadászok barátságát. Sajnos, nálunk ritka a nagyvad, csak azokat a szarvasokat tudjuk elejteni, amelyek átjönnek Magyarországról. A mi vidékünkön főleg az őz, a fácán és a nyúl a meghatározó vad. Érdekes módon az első őzemet mégis Budapest környékén lőttem vagy tizenöt évvel ezelőtt, így ott avattak fel őzvadásszá. Nagyon tetszik ez a trófeamustra, sok ismerőssel is találkozom.

Péter István, a Kaszonyi Vadásztársaság elnöke még hozzátette:

– Igazi baráti kapcsolat van a vadásztársaságok között, nincs köztünk semmi ellentét, s ennek nagyon örülünk. Amikor tehetjük, részt veszünk egymás rendezvényein. Ez nekünk nagy erőt ad, hiszen tudjuk, hogy mindig számíthatunk a határ magyar oldalán élő vadászokra.

MML
hirdetés