A létesítményi tűzoltókkal gyakoroltak Nyíregyházán

A létesítményi tűzoltókkal gyakoroltak Nyíregyházán
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Hétfő délután a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetése a Mondi Bags Hungari Kft. létesítményi tűzoltóságán ellenőrzést tartott, majd közös szerelési gyakorlatot hajtottak végre a létesítményi és hivatásos tűzoltók.

A múlt héten a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a gumigyár létesítményi tűzoltóságával közös szerelési gyakorlatot tartottak, most pedig a papírgyártással foglalkozó cég létesítményi tűzoltóságán elsőként a szak és védőfelszereléseket, valamint az oktatási és műszaki felülvizsgálatokról készült naplókat, jegyzőkönyveket ellenőrizték, majd a gépjármű-fecskenőről az osztott sugár szerelését mutatták be a gyár létesítményi tűzoltóinak, amelyben a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szolgálatban lévő állományából egy raj működött közre. A létesítményi tűzoltóknak pedig egy másik sugarat kellett szerelniük, amelyet a tüzivíztározó medencéből kellett megtáplálniuk. Az ellenőrzésen és a gyakorlaton jelen volt Csáki Tamás, a létesítményi tűzoltóság parancsnoka.

A kontrollon Toldi András tű. őrnagy, nyíregyházi tűzoltóparancsnok, Oszlár Gábor tű. százados, parancsnok-helyettes és Kulcsár Zsolt tű. főhadnagy, műszaki biztonsági tiszt mindent rendben találtak.

A közös szerelési foglalkozások célja, hogy egy esetleges tűz esetén a létesítményi tűzoltók hamarabb és szakszerűbben tudjanak beavatkozni, a hivatásos állomány pedig a helyismeretét tudja bővíteni a gyakorlati bemutató mellett.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés