Vadászat

2020.06.07. 11:30

Őzbakok a terítéken

A síkvidékiek számára a hegyes vadászterület új élményt nyújt.

Vincze Barnabás, Ujlaki Csaba vendéglátó és Zsoldos Barnabás

Forrás: KÓMÁR DÁNIEL

Szabolcs, Szatmár, Borsod és Zemplén nemcsak a történelemben kapcsolódott össze, hanem az újkori összefonódások is erősek, értem ez alatt a vadászatot. A síkvidékiek számára a hegyes, dombos vadászterületek más élményeket nyújtanak, mint a Beregi- vagy a Szatmári-síkság barangolásai. A Dövény környéki Őrhegy Vadásztársaság meghívására Vincze Barnabás vadász barátommal érkeztünk a szíves vendéghívásnak eleget téve.

Közben emlegettük Petőfit és a Tiszát, de azért férfiasan bevallottuk, a zubogyi dombok látványa, valamint a meg-megugró szarvasok, őzek látványa lázba hozott bennünket. Ujlaki Csaba vendéglátónk és egyben kísérőnk, valamint Kómár Dániel vadőr elvittek bennünket az öreg bakok „felségterületére”, s nem okoztak csalódást, mert olyan szép koronákkal megáldott őzbakok kerültek a puskánk elé, amelyekre a vendégvadász csak csettinteni tud, s köszönetet mond Dianának – tájékoztatta lapunkat Zsoldos Barnabás.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában