A listavezetők jutottak erre a hétvégére

Ez egy ilyen hétvége lesz! Másodosztályban szereplő kosárlabdacsapataink az éllovasokkal mérkőznek: a Nagykállói KE vasárnap 17.30-tól a Salgótarjánt fogadja, a Nyíregyházi FSE-NYKS szombat délután Baján vizitál.

– Nagyon erős játékoskerettel és komoly célokkal rendelkező csapat látogat hozzánk, amelynek egyértelmű célja a feljutás – jellemezte a riválist Kovács Tibor, a nagykállói férfiak edzője. – Légióst és ezen a szinten meghatározó magyar játékosokat foglalkoztat a Tarján, amely a múlt héten ugyan kikapott attól a Szolnoktól, amelyet mi korábban legyőztünk, de ez nem jelent semmit. Zaklatott hét van mögöttünk, sérülésekkel, betegségekkel és teremgondokkal, de erőt meríthetünk abból, hogy tavaly a bajnokság hasonló fázisában sikerült legyőznünk a listavezető és későbbi bajnok Debrecent. Ez ha most nem is sikerül a Tarján ellen, de mindenképpen úgy akarunk lejönni a pályáról, hogy mindent megtettünk a minél jobb eredmény elérése érdekében.

A nyíregyházi főiskolás hölgyek nemhogy az éllovas, de az egyenesen veretlen Baja vendégei lesznek, igaz, a női amatőr bajnokság Keleti csoportjában eddig csak négy fordulót játszottak le.

Baján mindig is jó volt az utánpótlás, ebből merít a mostani felnőttcsapat is, amely eddig meglepően jól teljesít – így Farkasinszki Gyuláné, az NYFSE-NYKS trénere. – Úgy gondolom, ellenfelünk és mi is tagja vagyunk a csoport azon magjának, amelynek tagjai bárki ellen eséllyel vehetik fel a küzdelmet. Szeretnénk végre idegenben nyerni, mégha a listavezetőhöz is látogatunk, de sok múlik a játékvezetői felfogáson is, mert sajnos az sosem válik a javunkra, ha engedik a kemény, agresszív játékot.

– Bodnár Tibor –
hirdetés