A lokális tudatot erősíti a helyi újság

A lokális tudatot erősíti a helyi újság
A rendszerváltozás után nem sokkal, 1991 júniusában indult útjára a Vámospércsi Hírek című újság.

Azóta havi rendszerességgel viszi el az érdeklődő lakossághoz a település történéseit, eseményeit, híreit.

A tizenöt éves évforduló kapcsán a város önkormányzata a Hajdú – Bihar Megyei Önkormányzat támogatásával szakmai fórummal egybekötött ünneplést szervezett.

 A megye településeinek csak egynegyedén jelenik meg helyi újság, ezért is örvendetes, hogy a legkisebb hajdúváros a kezdetektől és folyamatosan megjelenteti a város tükrének is mondható periodikát.

A meghívott vendégeket Fagyal Barna polgármester köszöntötte, majd beszélt a helyi újság lokális tudatot erősítő szerepéről, s arról, hogy az újság a jövő nemzedék történelem könyve.

A lakosság szereti, várja, sőt egyesek gyűjtik is a lapot, amely 700 példányban jelenik meg. Dr. Juhászné Lévai Katalin parlamenti elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az eseményen, így levélben juttatta el jókívánságait a szerkesztőség munkatársainak, és a város vezetőinek.

Hamar elröppent a másfél évtized

Erdei Sándor a lap felelős szerkesztője szakmai szempontok alapján elemezte az újság tartalmát.

Örvendetesnek tartja, hogy a tizenöt évvel ezelőtti megállapodást, miszerint független újságot szeretne készíteni ezidáig soha senki nem próbálta befolyásolni.

 Hamar elröppent a másfél évtized, de az események sokasága lehetőséget teremtett arra, hogy mind a 180 lapszám tartalmas olvasnivalóval, érdekes hírekkel szolgáljon az olvasóknak.

A rendezvényen Dr. Vámos Lászlóné az igazságügyminisztérium főtanácsosa, protokollszakértő magasszintű előadást tartott a „A protokoll a kommunikáció csúcsa” címmel, majd Dr. Halák László a Magyar Újságírók Országos Szövetsége etikai bizottságának elnöke sajtóetikai kérdésekről beszélt a résztvevőknek, akik között a megyében működő helyi lapok képviselői, a város intézményeinek vezetői, munkatársai is jelen voltak.

Simpf Sándorné, Tömöri Imréné és Szentjóbi Kálmánné szorgalmasan gyűjtik az újságot,
Most nagy meglepetésükre visszakapták azt az összeget, amelyet eddig az előfizetésre költöttek.

Az évfordulóhoz kötődően ezután az újság első és negyedik oldala színesben jelenik meg.
hirdetés