A Lurkó labdarúgócsapat az országos döntőben

A brazil színeket kapták, aminek nagyon örültek a tokaji gyerekek.

A Tokaji Diáksport Egyesület Lurkó labdarúgó sportcsoportjai közül az 1-2. és a 3-4. osztályosok a május 25-én Tokajban megrendezett körzeti döntőn kivívták azt a jogot, hogy a Tokaj körzetet képviselhetik a Góliát Mc Donald’s FC által megrendezett országos döntőben. Június 17-én az I. korcsoportosok (8 évesek), 18-án a II. korcsoportosok (10 évesek) versenyeztek Budapesten, a népligeti Olimpiai Sportközpontban.

Mini vb
A fiatalabbaknál 60 csapat képviselte körzetét a „Mini VB 2006”-nak elnevezett versenyen. A csapatokat 15 négyes csoportba sorsolták, ahonnan a legjobb 32-be a csoportok első két helyezettje jutott. A tokaji gyerekek nagyszerű játékkal, veretlenül, csoportelsőként jutottak tovább – közölte lapunkkal Csordás Sándor, az egyesület elnöke.
Eredmények:
Tokaj – Zalaegerszeg 2:1
Tokaj – Veszprém 5:0
Tokaj – Nagyatád 0:0
A szervezők nagyon találó ötlete alapján a csoportból továbbjutó csapatok a Németországban zajló vb-n részt vevő országok mezeit ölthették magukra, és a továbbiakban abban kellett játszaniuk. Mi a brazil színeket kaptuk, aminek nagyon örültek a gyerekek. A helyosztón a 16 közé jutás volt a tét, ahol Kaposvárral kellett összecsapnunk. A tokajiak 1:0-ra vezettek, de ezután két gólt kaptunk – ami elkerülhető lett volna – és így az ellenfél jutott tovább. Mi így a 17. helyen zártunk, ami nagyon szép eredmény. A csapat tagjai: Cseh Adrián, Balogh Dániel, Finciczki Ádám, Cseh Krisztián, Mihali Ferenc, Mozgi Milán, Kis Botond, Gáspár Dávid, Bereczki Dávid, Osváth János.

A II. korcsoportosok (10 évesek) versenye nem hozott ilyen szép sikert, de a gyerekek itt is megtettek mindent a továbbjutásért. Nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy a 8 évesek teljesítményét megismételjék. Dicséret illeti a gyerekeket, mert a 35 fokos hőségben is tetszetős játékot produkáltak.
Eredmények:
Tokaj – Budapest 0:0
Tokaj – Baja 2:3
Tokaj – Pápa 0:3
Tokaj – Tatabánya 1:1
A csapat tagjai: Gerek Efe, Juhász Dániel, Schmid Péter, Kerekes Balázs, Balogh József, Lukács Dávid, Tán Ferenc, Hegymegi Zsolt, Bejó Dávid, Tarczali Gergő, Bolló Barbara Éva, Bernáth Máté Baksa László, a Góliát Mc Donald’s FC elnöke megnyitón mondott szavai méltón kifejezik az országos döntőbe jutott gyerekek teljesítményét: „Aki ma itt van, mindenki bajnok. Függetlenül attól, hogy milyen helyezést ér el” – jelentette ki végezetül Csordás Sándor, a Tokaji Diáksport Egyesület elnöke.

hirdetés