Sport

2016.06.08. 18:42

Kezdődik az Eb, a skanzenben is rúgják a bőrt

Nyíregyháza - A labda megunhatatlan játék, ami a felnőtteket is magával ragadja.

Nyíregyháza - A labda megunhatatlan játék, ami a felnőtteket is magával ragadja.

Rendhagyó programmal várja látogatóit a Sóstói Múzeumfalu: június 11-ei rendezvényük nem egy néphagyományhoz, hanem a labdarúgó-Európa-bajnoksághoz kapcsolódik.

Egy élet, egy város, egy csapat

– A „Gurul a labda” című családi nap megszervezésével a skanzen nem a szigorúan vett szakmát képviseli, hanem olyanokat is az intézménybe csábít, akik egyébként másutt töltenék a szabadidejüket – fogalmazott dr. Ulrich Attila kedden, az esemény beharangozóján. Nyíregyháza alpolgármestere szólt a segítőkről is: a rendezvényt támogatja a Kállay Gyűjteményért Alapítvány, a Nyíregyházi Sportcentrum pedig az időszaki kiállítás létrejöttében vállalt kulcsszerepet.

– A labda megunhatatlan játék, amely a felnőtteket éppúgy magával ragadja, mint a gyermekeket, ezért olyan programokat állítottunk össze, amelyek kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó szórakozást, tartalmas kikapcsolódást ígérnek – vette át a szót dr. Szabó Sarolta, a múzeumfalu igazgatója.

– Szombattól az újlétai magtár épületében látható az „Egy élet, egy város, egy csapat!” című időszaki kiállítás, amely a Nyíregyháza Spartacus FC múltjának fontosabb állomásait mutatja be. Ugyancsak a nyíregyházi csapatról szól majd a kerekasztal-beszélgetés a főtéren.

Foci kicsiben és nagyban

– Lesz élőcsocsó-bajnokság, látogatóink labdazsonglőrökkel találkozhatnak, akik a látványos szabadstílusú futball művelői, valamint büntetőket is rúghatnak, melyeket a Spartacus kapusa igyekszik kivédeni. A Pálinkaházban a világbajnok tiszavasvári gomb­focicsapat tart bemutatót.

– A nap szenzációja a buborékfoci lesz, amelyet a gyerekek hatéves kortól, térítésmentesen próbálhatnak ki. Vendégeink természetesen az Eb mérkőzéseit is nyomon követhetik.

– Mindemellett ügyességi vetélkedők, kézművesprog­ramok, ételkóstoló, bikarodeó és arcfestés színesíti a rendezvényt. A Pálinkaházban lép fel Csernik Szende székely lábbábos, mesemondó, aki történeteibe a közönséget is bevonja, így a hallgatóságból egyszerre meseszereplő lesz.

KM

Programok

10.30: „Egy élet, egy város, egy csapat!” című időszaki kiállítás megnyitója

11 óra: Kerekasztal-beszélgetés a Nyíregyháza Spartacus egykori edzőivel, játékosaival és az utánpótlás képviselőivel

12.30: A Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek koncertje

13.30: Bikarodeó-verseny

15 óra: Csernik Szende székely lábbábos, mesemondó műsora

16 óra: Freestyle futball (bemutató)

17 óra: Versenyek eredményhirdetése

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!