A Magas-Tátrában is tartanak a szélvihartól

Szlovákia is készül a várható éjszakai szélviharra. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint nem valószínűek olyan erős széllökések, mint Németországban vagy Csehországban.

A Magyarországgal határos, síkvidéki Délnyugat-Szlovákiában óránkénti száz kilométeres sebességű széllökéseket várnak éjjel és még pénteken napközben is.

Veszélyes lehet a szél hatása a Magas-Tátrában is: a hegyvidéki régió településein csütörtökön hangosbemondón keresztül külön is figyelmeztették a lakosságot.

A szokásosnál nagyobb a készültség a szlovák tűzoltóságnál is. A testület országos szóvivője, Alena Bučekova (ejtsd: bucsekova) elmondta: csütörtökön este hat órától pénteken reggel hétig a szolgálaton kívül lévő tűzoltók nagy részének is otthoni készültségben kell lenniük, hogy szükség esetén bevethessék őket.

A pozsonyi repülőtéren egyelőre nem léptettek életbe rendkívüli intézkedéseket. Ott éjszakára várják a legnagyobb széllökéseket, azután azonban menetrend szerint csak néhány nagyobb járat indul. Esetleges törlésükről a járatokat működtető légitársaságok döntenek.
hirdetés