A Magyar Kultúra Napja Kazincbarcikán

Kazincbarcika – Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján ünnepség, kitüntetések, elismerések átadása is szerepel a kazincbarcikai programban.

Nyílt nap lesz a kazincbarcikai az Egressy Béni Művelődési Központ és Könyvtár egységeiben – tudtuk meg Sajó Attila igazgatótól.
Január 22-én, hétfőn délután ötkor az Egressyben a Himnusz után a Barcika Consort régizene együttes mutatja be műsorát, ezt követően Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere mond ünnepi beszédet, majd elismeréseket és kitüntetéseket ( Kazincbarcika Polgármesterének Elismerő Oklevele, tárgyjutalmak) ad át. Végezetül a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művésztanárai lépnek a pódiumra. A Szózat után állófogadáson látják vendégül a kultúra szerelmeseit.

A Városi Könyvtárban a Magyar Kultúra Napján választ kaphatnak az érdeklődők:Kíváncsi, hogyan jut el a könyv az írótól az olvasóig? Mi a több szempontú keresés? Mit tesz akkor, ha a címből csak egy szó jut eszébe? Bibliográfiai leírás és tezaurusz? Retrospektív katalóguskonverzió? Érdemes lesz eljöjnni és kérdezni!

A Városi Kiállítóterem és Kisgalériában tárlatvezetést tart Mezey István grafikusművész. Az Egressy előcsarnokából délelőtt tízkor és délután 2-kor indul szoborséta a városba, ennek vezetője Sajó Attila. A Gyermekkönyvtárban könyvtárkóstolgató, reggel 9-től rendhagyó óra felsősöknek. Délelőtt tíztől „Egy pingvinfióka története” komplex foglalkozás ovisoknak. Délután kettőtől kismesterek játszóháza napköziseknek, madáretető készítése.

A Gyermekek háza -kézművesházban pedig délelőtt tíztől 12-ig díjtalan kézműves foglalkozás óvodások részére. A programban farsangi maszkok készítése (Jelentkezési határidő: január 17.). Műhelykóstoló 13 -16 óra között. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek és belekóstolhatnak az alábbi csoportok munkájába: a kreatív kézműves klub, az origami klub, a folt hátán folt klub, a tűzzománc szakkör, a textil- és a kerámiaművészeti csoport. A nyílt nap minden egyes rendezvényére csak előre bejelentett csoportokat fogadnak! Jelentkezni és érdeklődni személyesen lehet a művelődési központban vagy a 06-48/510-220-as telefonszámon! Jelentkezési határidő: január 19, péntek.
hirdetés