A magyar modell

Illusztráció: Vajna Tímea és Andy Vajna
Illusztráció: Vajna Tímea és Andy Vajna - © Fotó: rcnews.hu
Manapság nemcsak az határozza meg az ember sorsát, hogy hová születik, de az is, kihez megy férjhez. Így ha modell voltál és a boldogító igent a filmügyi biztos-kaszinókirálynak mondtad ki, mindent megtehetsz, de ha modell voltál és egy baloldali párt elnöke vesz feleségül, mindent megtehetnek veled. Száraz Ancsa jegyzete.

Az egyik Tímea gyémántüzletet vezet és havonta repül luxusutakra, hogy kipihenje a hollywoodi partik fáradalmait, a másik Tímeáról pedig az egyik kormányközeli portál húsz évvel ezelőtti aktképeket közöl, megspékelve egy felméréssel arról, ki mit tenne vele… A közszereplőknek vállalniuk kell a tetteiket, nem lehet takargatnivalójuk, ez tiszta sor. És mi a helyzet a feleségeikkel? Aki évekkel ezelőtt nem takargatta magát, azt porig lehet alázni, sárba lehet tiporni?

Idáig süllyedtünk: régi aktok adnak képet a mai magyar valóságról, és nem csak a király meztelen. A következő fotó, amivel kapcsolatosan a férfiak nem éppen kifinomult véleményét kérik, az a sportért felelős államtitkár Playboyban megjelent egykori képe lesz? Azon a sorozaton is megfakultak már a színek, a rajtuk szereplő hölgy is a családjának, a munkájának él. Mégis van különbség: senkinek sem jutna eszébe a fotókat gusztustalanul, politikai célra használni. Mert ez a minimum!

Száraz AncsaTovábbi hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés