szon-sportoldal

2010.11.22. 10:16

Nyírbátor: háromból kettő

<p>Asztalitenisz NB-s csapatbajnokságok: két NB I-es meccse közül egyet megnyert a hétvégén a Nyírbátori ASE, a második számú legénység pedig megyei rangadón az Apagy II-t múlta felül.</p>

NB I., férfi

Apagy SE–Makói SVSE 12–6
Az alsóháztól távolodni vágyó csapatok mérkőzése szorosan indult, de 4–4-es állást követően a hazaiak nagyon fontos meccseket nyertek meg, 8–4 valamint 11–5 után már nem volt kérdéses a győztes kiléte. A győzelem ellenére sem dőlhetnek hátra az apagyiak. Győztek: Hodász 4, Fodor I., Berecki 3-3, Fodor G. és a Hodász, Berecki páros 1-1.

Nyírbátori ASE–ATSK Szeged 7–11
A két elvesztett párost követően a hazai csapat futott az eredmény után, de a hátsó emberekben nem volt meg az a tudás, ami az eredmény megfordításához kellett volna. A csapatépítésnek vannak ilyen zökkenői is. Gy.: Lukács B., Tóth Zs. 3-3, Kiss Zs. 1.

Nyírbátori ASE–Szegedi AC II 10–8
Ilyen a sportág, hiszen a gyengébbnek vélt Szeged ellen veszített a Bátor, a másnapi összecsapáson a jobbnak tartott szegedi csapatot Lukács Balázs és Majoros Bence vezérletével sikerült legyőzni. Gy.: Lukács B. 4, Tóth Zs., Majoros B. 2-2, Kiss Zs. és a Tóth Zs., Majoros B. páros 1-1.

NB I. A csoport, női

ASE Orosháza II–NAC Benczúr Nyíregyháza 6–12
Ezzel a győzelemmel ismét extraligás helyre került az őszi szezont követően legrosszabb esetben is második nyíregyházi csapat. Gy.: Karádi 4, Mura 3, Fajcsák, Horváth E. 2-2 és a Mura, Fajcsák páros.

NB II., férfi

Nyírbátori ASE II–Apagy SE II 13–5
A rutinisabb, jobb erőkből álló hazai csapat biztosan hozta a győzelmet a megyei rangadón a lelkes apagyiak ellen. Gy.: Szarka, Szöllősi T., Bánhidi 4-4 és a Szöllősi T., Bánhidi páros, illetve Benga, Nagy S., ifj. Oszlánszki L., Vakály és a Benga, Nagy S. páros 1-1

NB III., férfi

Nyírmadai ISE–ATC Nagykálló 11–7
A megyei derbit végül magabiztosan nyerte az elején elhúzó nyírmadai csapat. Gy.: Pacuk P. 4, Szabó S., Pasztenák 2-2, ifj. Krivács, az ifj. Krivács A., Szabó S. és a Paszternák, Pacuk P. páros, illetve Király Cs., Tamási, Pataki Zs. 2-2, Papp S. 1.

Levelek SE–Hajdúszoboszlói AK 9–9
Balszerencsésen hullajtottak pontot a levelekiek, hiszen öt összecsapáson is mérkőzéslabdáról veszítettek, így hiába nyújtott ismét hibátlan teljesítményt Márföldi István, az újonc újabb győzelme elmaradt. Gy.: Márföldi 4, Német T., Joó Z. 2-2 és a Márföldi, Német T. páros.

Gyulai AK–Vásárosnaményi SZSE 9–9
A szenzációsan kezdő naményi csapat 7–2-es vezetése ellenére pontot vesztett. Gy.: Sztoj 3, Szilágyi Z., Misák 2-2, a Sztoj, Szilágyi Z. és a Misák, Sugta páros.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!