“A magyarok nincsenek felkészülve a fegyvertartásra”

Felföldi Bettina
Felföldi Bettina
Nyíregyháza – – Önvédelmi célból engedélyezném, de szigorú szabályokhoz, ­pszichológiai tesztekhez és éves felülvizsgálathoz kötném – mondta el érdeklődésünkre az újfehértói Felföldi Bettina.

– Semmi esetre sem engedélyezném, még önvédelmi célból sem, hiszen éppen elég lehetőségünk van arra, hogy megvédjük magunkat és az értékeinket – válaszolta kérdésünkre a leveleki Somogyi Róbert.

Somogyi Róbert

Balogh Richard is ezen az állásponton van. – Csak a riasztókat engedélyezném. Az éles fegyvert nem mindenki használná önvédelemre – vélte a nagykállói fiú.

Balogh Richard

– Nem mindenki tudja megvédeni magát, a nők és az idősek mellett egy férfi is kerülhet olyan helyzetbe, amikor segíthet a fegyver, például ha csoportosan támadnak rá – osztotta meg lapunkkal véleményét a nyíregyházi Illés Dávid.

Illés Dávid

Szunyog Máté szerint elég, ha Amerikát vesszük példának, és az ott elharapózott visszaéléseket. – Nem vagyunk felkészülve a fegyvertartásra – tette hozzá.

Szunyog Máté

Barátja, a szintén a megyeszékhelyen élő Havacs Dániel egyetértett vele. – A társadalomra nézve veszélyes döntés lenne legalizálni az éles lőfegyvereket – jegyezte meg.

Havacs Dániel

KM-CsA
hirdetés