A mándokiak ott folytatják, ahol ősszel abbahagyták

A mándokiak joggal örülhetnek eddigi teljesítményüknek
A mándokiak joggal örülhetnek eddigi teljesítményüknek - © Fotó: Dodó ferenc
Mándok – Továbbra is parádés formában futballozik a megyei első osztályban szereplő Mándok. Az ötödik helyen telelő társaság tavaszi két győzelmének köszönhetően immár a listavezető Nagyhalász mögött a második helyről várja a folytatást.

Hat hónapja veretlenek

Kiss Gábor fiai tizenhárom mérkőzés óta veretlenek, legutóbb Tarpán kapituláltak szeptember elsején. Azóta tíz győzelmük mellett mindössze háromszor kényszerültek pontosztozkodásra. A tavaszi szezont ott folytatták, ahol ősszel abbahagyták, előbb Tiszakanyáron hintettek hármat, múlt héten pedig a Kisvárda látta kárát jó formájuknak. Kiss Gábor, a Mándok edzője büszke csapatára, de mint mondta, mindig csak a következő mérkőzésre, az előttük álló feladatra koncentrálnak.

– Télen távozott tőlünk egyik kapusunk, helyére érkezett Virágh Csaba Demecserből, és az NB III.-as Gyöngyöstől igazoltuk Dávid Róbertet, aki a felkészülés utolsó hetében apróbb bokasérülést szenvedett, így az első két tavaszi mérkőzést kihagyta. Felkészülésünk egyébként jól sikerült, az eltervezett munkát sikerült elvégeznünk, Dávid sérülésén kívül mindenki egészségesen el tudta végezni a feladatát.

A mögöttük álló parádés sorozatról elmondta, hogy nincs semmi titkuk, a munkában hisz, de azt is tudja, hogy minden sorozat megszakad egyszer.

– Ugyanúgy dolgozunk, mint a bajnokság elején, a játékosok hozzáállása, munkamorálja nem változott, de akkor nem jöttek az eredmények. Ahogy azonban jöttek az eredmények, az önbizalmunk is nőtt picit, természetesen nincs „elszállva” senki, helyén tudjuk kezelni a dolgokat. Ahogy azt az ősszel is elmondtam, nem tekintünk nagyon előre, mindig a következő mérkőzésre koncentrálunk, továbbra is az elő hat hely valamelyikének megszerzése a célunk. Az öltözőben nem téma a bajnoki cím, az esetleges feljutás. Játékosaimtól azt kértem, hogy mindig csak a következő meccs­re összpontosítsanak. Apró lépésekkel haladunk előre, aztán majd júniusban meglátjuk, hogy ez mire volt elég.

A Mándok vasárnap Nagyhalászban teszi kockára kilenc mérkőzés óta tartó nyerő szériáját.

BB

Címkék: , ,hirdetés