A már kétszer legyőzött belga ellen kezd

Fucsovics Márton edzésmunkáját két korábbi Davis-kupa-játékos, Kuharszky Zoltán és Köves Gábor (jobbra) is figyelte
Fucsovics Márton edzésmunkáját két korábbi Davis-kupa-játékos, Kuharszky Zoltán és Köves Gábor (jobbra) is figyelte - © Fotó: huntennis
Nyíregyháza – Fucsovics Márton fellépése jelenti a nyitányt a belgák elleni Davis-kupa-mérkőzésen.

A Davis-kupa-mérkőzéseknek meghatározott a sémája. Az biztos, hogy a harmadik napon előbb a két elsőszámú játékos találkozik egymással, így aztán a nyitó napon a csapatok jobbnak vélt teniszezői játszanak az ellenfél második számú játékosai ellen. Ezért a pénteken kezdődő Belgium–Magyarország párharc csütörtök déli sorsolásán is csak az volt a tét, hogy melyik párharccal kezdődik az összecsapás.

Fucsovics Márton (63. a világranglistán) nem rejtette véka alá a véleményét, hogy második meccset szeretne játszani a belgák kettese, Ruben Bemelmans (120.) ellen. Ezek után „természetesen” az ő nevüket húzták ki elsőként, tehát a nyíregyházi teniszező fellépése nyitja majd a mérkőzést 13.30-tól. A pénteki második meccsen Balázs Attila (227.) a tavalyi világbajnokság döntősével, de az Australian Openen már a második fordulóban búcsúzott David Goffinnel (7.) mérkőzik, utóbbival Marci vasárnap az első párban találkozik.

Köves Gábor, a magyarok csapatkapitánya a szombati párosra Balázs Attilát (párosban 204.) és Fucsovics Mártont (368.) nevezte, az ő ellenfelük Julien Cagnina (egyesben 248., párosban 999.) és Joris De Loore (310., 346.) lesz – persze a csapatvezetők végig élhetnek a cserélés jogával.
Marci nem teljesen egészségesen utazott el a mérkőzésre, a jobb lábán, az ujjánál fertőzés alakult ki, ezért napokig, még a kedd esti megérkezés után a meccs helyszínén, szerdán Liege-ben is kivágott szélű cipőben tudott csak edzeni. Érdeklődésünkre elmondta, ha minden jól megy, péntekre százszázalékos lesz, amit erősít, hogy láttunk olyan fotót is, amelyen már teljesen zárt lábbeliben gyakorolt.

A magyar válogatott 22 év után tér vissza a világcsoportba, ahol legutóbb 1996-ban szerepelt, és egyből kiesett. A belga–magyar meccs győztese nemcsak negyeddöntősnek, hanem biztos bennmaradónak is vallhatja magát, emellett a szerb–amerikai párharc győztesével találkozna.
Fucsovics Márton első ellenfelével, Bemelmansszal – aki a sikeres selejtező után szintén főtáblás, sőt második fordulós volt az Australian Openen – 2016-ban kétszer is játszott már, és mindkétszer legyőzte. Előbb a bergamói challengerverseny első fordulójában 6:3, 6:4-re, majd Recanatiban, az ugyancsak olaszországi challenger negyeddöntőjében valamivel nagyobb csatában, 7:6 (14–12), 4:6, 7:6 (7–2)-ra.
Várjuk a folytatást!
hirdetés