A Marso milliós, nemes gesztusa

A Marso milliós, nemes gesztusa
Nyíregyháza – A sikeres nyíregyházi cég a megyei kórház két osztályát is támogatta.

– Folyamatos fejlődés és növekedés jellemzi a 27 éves cégünket. A jó eredményeink teszik lehetővé, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében támogatunk különböző formában. Így találtunk egymásra a Beteg Gyermekekért Alapítvánnyal és az az Egészséges Újszülöttekért Alapítvánnyal. Összesen egymillió forint értékben segítjük a munkájukat – közölte a pénteki átadási ünnepségen Becser Zoltán, a Marso Kft. ügyvezető igazgatója.

Dr. Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-helyettese, orvosigazgatója megköszönte a nemes gesztust, egyúttal hozzáfűzte, hogy kiemelten fontosnak tartja az alapítványok zökkenőmentes működését, amik segítik a betegellátás minőségét.

– Alapítványunk végzi a megyében a koraszülöttek, a súlyos állapotú újszülöttek mentését. Emellett célunk a gyermekosztály műszeres korszerűsítése és a dolgozói szakma fejlődésének biztosítása. Május elején 104 gyermekorvos vett részt helyben a 3 napos országos továbbképzésen, amihez segítséget nyújtott a Marso Kft. támogatása is – jegyezte meg dr. Dicső Ferenc osztályvezető főorvos, a Beteg Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az Egészséges Újszülöttekért Alapítványt az újszülöttek problémamentes világrajöveteléért és későbbi gyarapodásukért keltették életre.

– A Marso Kft. támogatásának köszönhetően egy ABPM 05-ös rekorder 24 órás vérnyomásmérő készüléket és két M1356A US transductert szereztünk be, ami a magzati szívműködés monitorizálását szolgálja. Szorgos hangyaként tesszük a dolgunkat, nagyon pozitív dolog, hogy vannak ilyen önzetlen felajánlók – fűzte hozzá dr. Gál János főorvos, az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány elnöke.

KM-LTL
hirdetés