A második esély iskolája

A második esély iskolája
Jövőre a jogosítvány megszerzésére is sokuknak esélye lesz – mutatott rá a szakember.

A vásárosnaményi önkormányzat bábáskodásával immáron fél esztendeje működő úgynevezett Második esély Iskoláról cseréltek eszmét a szakemberek egy konferencián nemrég Bereg fővárosában.

A harminc hátrányos helyzetű roma fiatalnak vendéglátós, kereskedelmi és kertészetei képzettségen túl karrierképet is kínáló program vezetője, Hága Antónia aláhúzta: a szó legszorosabb értelmében családias közösségben (többen ugyanis feleségükkel és gyermekeikkel egyetemben lakói a hetefejércsei intézménynek) hatékony az oktató és fejlesztő munka.

Ezt bizonyítja, hogy a fiatalok többsége néhány hónapos képzés után már ECDL-vizsgát tehetne, s jövőre a jogosítvány megszerzésére sokuknak esélye lesz – mutatott rá a szakember, aki azt is leszögezte: az iskolától remélt karrieralternatíva és versenyattitűd nemcsak a harminc – közvetlenül érintett – fiatal sorsát befolyásolhatja pozitívan. Olyanokat vontak be a képzésbe, akik korábban máról holnapra éltek, ám ma már határozott elképzelésük van személyes jövőjükről. A fiatalok majdani elhelyezkedését az önkormányzatok mellett több vállalkozó is segíteni fogja – hangzott el a tanácskozáson.

Az iskoláról
– A Második esély Iskola Hetefejércsében van
– A 30 „diákot” 120 jelöltből választották ki
– A 6 tanári posztra is nagy volt a túljelentkezés
– A csapatmunkára, az együttdolgozásra fókuszálnak
– Személyre szabott karrierképet kínálnak

– Kovács Bertalan –
hirdetés