A második, mégis az első

Tavaly hazai pályán elért győzelemmel szerezte meg a bajnoki címet a Tuzsér Erdért SE NB III-as futballcsapata, szombaton pedig Ibrányban sikerült feltenni az i-re a pontot.

Éppen ezért nemcsak abban különbözött a mostani bajnokavatás az előző évitől, hogy ez már a második volt a sorban, hanem abban is, hogy előbb a településen tett egy kört a hazatérő csapat busza, majd a csatlakozott a Tisza-parton várakozó szurkolókhoz. A buszról leszálló játékosok az utolsóként előbukkanó Révész Attila edzőt a levegőbe dobáltak, aztán kezdődhetett a mulatság.

Tagadhatatlan, hogy másfajta a mostani érzés, mint az egy évvel ezelőtti – mondta a hangulatáról Révész Attila. – Esztendeje nagy volt a feszültség, ami az utolsó meccsre bénítólag hatott, most viszont jó hangulatban készülődtünk az ibrányi meccsre. Ennek köszönhető, hogy nagyon éretten játszottunk, bejöttek a megérzéseink és a váratlan húzásaink is jól sültek el.

Utóbbiak közé tartozott, hogy a tuzsériak bevetették Lakatos Tamást, aki ezt a fél évet Írországban töltötte.

– Tamás sérülten ment ki, ám az írek meggyógyították, és mivel nem igazolták át, a játék- és orvosi engedélye rendben volt, ezért lehetőség nyílott a szerepeltetésére – beszélt a témáról a tréner. – Már az Újhely elleni meccsen is beszállhatott volna, de Ibrányban szerettük volna bevetni ezt a fegyvert, ami jól sült el, hiszen visszatérő játékosunk gólt is szerzett.

Persze, bizonyos értelemben mégis elsőnek tekinthető a tuzséri bajnoki cím, hiszen a mostani NB III. már harmadosztálynak minősül, és ezzel az elsőséggel a csapat automatikusan kiharcolta a feljebb lépés lehetőségét (tavaly osztályozót kellett vívni a Putnokkal, amin elhasaltak a tuzsériak). Ugyan ez ügyben csak a héten mondja ki a vezetőség a döntő szót, de szinte biztosra vehető, hogy rajthoz áll a gárda a másodosztályban.

– Bodnár Tibor –
hirdetés