tűzoltóság

2019.05.14. 08:01

Komposztáló égett Kótajban, vezetéket tépett a kidőlt fa Nyíregyházán – Megyei katasztrófavédelmi hírek

A viharos erejű szél miatt több mint húsz alkalommal vonultak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói.

Hétfőn Kótajban égett egy komposztálóban a növényi hulladék. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy gyorssugárral oltották el a lángokat, személyi sérülés nem történt.

Villanyvezeték szakadt le Nyírteleken, a Petőfi utcában és meggyújtotta az erdő aljnövényzetét. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak a tűzesethez, két vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Leszakította a felsővezetéket és a vasúti sínekre dőlt két nagyméretű fa Nyíregyháza külterületén. A kidőlt fák mindkét vágányt elzárták, az újfehértói önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el az akadályokat.

Lesodródott az útról és fának ütközött egy személygépkocsi Bujnál, a 3823-as számú úton. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók a jármű áramtalanítását végezték el, személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött Nyírteleknél hétfő este. A járművekben hárman utaztak, sérülést nem szenvedtek. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Villanyoszlopnak ütközött és az oldalára borult egy személygépkocsi Kállósemjénben, a Kossuth utcában. A nyírbátori hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A mentők két embert szállítottak kórházba.

A viharos erejű szél miatt több mint húsz alkalommal vonultak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói. Több helyszínen úttestre, járműre, vagy villanyvezetékre dőlt fa eltávolításánál avatkoztak be. Nagyhalásznál egy különjáratú autóbuszra borult egy fa, amelynek a szélvédője betört. Napkor és Apagy között, a 41-es számú főúton, egy 15 méteres fa dőlt egy személygépkocsira.

Nagykállónál egy 30 méteres platánfa borult a vasúti sínekre, amelyet a nyíregyházi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolítottak el. Nyíregyházán, az Újszőlő utcában a garázssorra, Kálmánházán villanyvezetékre dőlt egy fa, amelyet a nyíregyházi hivatásos tűzoltók távolítottak el. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Borítókép: levadaszva.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában