A matek érettségiről kérdeztük a fiatalokat

Hugyecz Vivien
Hugyecz Vivien
– Szerintem az első rész nehezebb volt a tavalyinál, és nem hiszem, hogy negyvenöt perc elegendő a megoldásokra. Igazán adhattak volna egy órát az első feladatsorra – jegyezte meg Hugyecz Vivien.

A nyíregyházi Haja Kristóf semmilyen nehézséget nem talált a matekérettségiben, szerinte a feladatok egyszerűek és megoldhatóak voltak.

Haja Kristóf

– Amiben nehézséget találtam, az a valószínűségszámítás és a kombinatorika volt, de nem éreztem megoldhatatlannak – árulta el lapunknak Nagy Balázs, aki emelt szinten érettségizett.

Nagy Balázs

Brutóczki András véleménye szerint sokat kellett gondolkoznia, de a nyolcvan százaléka mindenképpen megvan, és egyáltalán nem tartotta nehéznek az emelt szintű matekérettségit.

Brutóczki András

– Oda kellett figyelnem és gondolkozni, de ettől függetlenül úgy érzem, jól sikerült, talán azért is, mert matektagozatos vagyok. Az első fele sokban hasonlított a tavalyi feladatsorhoz, de a második rész sem volt nehéz – mondta Szűcs Ádám.

Szűcs Ádám

A megyeszékhelyen élő Fodor Lillának a második feladatsorral voltak gondjai, ahol a koordinátageometria okozott némi fennakadást. Szerinte voltak olyan feladatrészek, amelyek inkább emelt szintű érettségi kérdéseknek feleltek meg.

Fodor Lilla

KM-PB
hirdetés