A Mátra legjobb borait kóstolták Kisvarsányban

A Mátra legjobb borait kóstolták Kisvarsányban
© Fotó: Bodnár Zsolt
Kisvarsány – November 23-án Kisvarsányban a helyi Református Egyházközség és a Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület szervezésében egy izgalmas kulináris kirándulásra került sor.

A vendégül meghívott MátraVin Borház remekei világába bor-angolt a közel 50 fős csapat. A Mátrai borvidék nedűinek megismerésében kiváló túravezetők álltak rendelkezésünkre. Katona György, Katona Ágnes, Sebestyén Patrik borászok vezettek bennünket a szőlészet és borászat rejtett ösvényein, az ízek titkos csapásain. Segítségükkel megismerhettük a Mátra jellegzetes és különleges borfajtáit, a különféle rizlingeket, zenitet, szilvánit és irsai olivért. Ezt követően a manapság divatbornak számító rozék könnyedsége adott frissességet, míg végül elértük túránk legmagasabb pontjára, a csúcsminőségű szürkebaráthoz és turánhoz. Végezetül még egyszer ki-ki jót kortyolhatott a számára legkedvesebből, és ezzel bortúránk véget ért.

bor1

A program elsődleges célja az volt, hogy megismerjük borkultúránkat és a kulturált borozást egyaránt. A bor ugyanis kultúra és művészet. Ezt a tényt erősítette a Vásárosnaményi Férfikar bordalokból összeállított műsora is, ami felhőtlen jókedvvel kapcsolta össze a szőlőt és a kultúrával, a bort és a művészettel.
hirdetés