A maximumhőmérsékleti rekordok is megdőltek szombaton

A maximumhőmérsékleti rekordok is megdőltek szombaton
A maximumhőmérsékleti rekordok is megdőltek szombaton - © Illusztráció: pixabay.com
Budapest – Újabb fővárosi és országos melegrekord dőlt meg szombaton – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.

Az 1970. november 3-án mért 23,5 Celsius-foknál több településen is melegebb volt. A legmagasabb értéket, 24,4 fokot Sarkadon rögzítették.

Budapesten több mint 1 fokkal dőlt meg a napi melegrekord. Mostanáig ezen a napon 1924-ben volt a legmelegebb, akkor 20,5 fok volt. Most viszont 21,6 fokot is mértek a fővárosban.

időjárás
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat/Facebook

Szombatra virradóra is 1970-es országos és fővárosi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekordok dőltek meg. Tatabányán 15,8, míg Budapesten 15,1 fokig hűlt le csupán a levegő.

Az előrejelzés szerin vasárnap napos időre lehet számítani csapadék nélkül. A leghidegebb órákban 6-12 fok lesz. A legmagasabb hőmérséklet általában 18-23 fok között alakul, de a tartósan felhős Nyugat-Dunántúlon ennél alacsonyabb értékek lehetnek.

– MTI –


Szombat hajnalban is megdőltek a melegrekordok
Budapest - A fővárosi és az országos legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord is megdőlt szombatra virradóra - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Mostanáig 1970-ben volt a legenyhébb a hajnal november 3-án. Akkor Budapesten 14,6 Celsius-fokot, Sopronban 13,8 fokot mért...

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: Időjárási helyzet Európában Megközelítőleg az 50. szélességi körtől északra ciklonok haladnak nyugatról kelet felé, ezek frontjai teszik mozgalmassá az időjárást Észak-Európában: többfelé esik az eső, Lappföldön pedig nagy területen havaz...
hirdetés