A maximumot nyújtották, a csúcsra értek

Az NB III-ba jutott csapat, balról: Joó Zoltán, Roskó László, Hegedűs Ervin, Zolcsák Balázs és Németh Tamás
Az NB III-ba jutott csapat, balról: Joó Zoltán, Roskó László, Hegedűs Ervin, Zolcsák Balázs és Németh Tamás - © Fotó: tudósítónktól
NB III-as csapat Nyíregyházán – asztaliteniszben is, és ez a jó hírek közé tartozik.

Leszámítva azt az átmeneti időszakot, amikor a nagykállóiak a megyeszékhelyen játszották mérkőzéseiket, több mint húsz éve nem volt NB-s férficsapat Nyíregyházán. A helyzet ezennel változik, hiszen a Trió-Maxi-Nyíregyháza néven futó legénység megnyerte a megyei bajnokságot (huszonkét meccsből huszonegyet megnyerve, és csak egyet elveszítve), ezzel jogot szerzett arra, hogy elinduljon az országos szövetség égisze alá tartozó NB-s bajnokságban.

Így aztán, ami szomorúság a labdarúgóknál, az öröm a pingpongozóknál: NB III-as a nyíregyházi együttes…

Százszázalékos mutató

A Trió-Maxi csapatának történetéről annyit, hogy bár javarészt nyíregyházi sport­emberekről van szó, évekig kemecsei színekben szerepeltek a megyei bajnokságban és az NB III-ban. Tavaly aztán a megyeszékhely színeiben neveztek a szabolcsi sorozatba, mérkőzéseiket a Turóczy Zoltán Evangélikus Általános Iskolában játszották, és a Hegedűs Ervin, Joó Zoltán, Németh Tamás, Roskó László, Zolcsák Balázs összetételű csapat meg is szerezte a bajnoki címet. Az egyéni teljesítménylistán Németh Tamás végzett az élen, ő mind a 82 mérkőzését megnyerte a bajnokságban, vagyis százszázalékos teljesítménnyel segítette a Trió-Maxit az élre. Joó Zoltán az egész bajnokság során 87 százalékot produkált (76 meccs/66 győzelem), ezzel a negyedik helyen zárt a vonatkozó rangsorban.

A nyíregyháziak beneveztek az NB III-ba, most várják a csoportbeosztást. A korábbi években a szabolcsi csapatokat különszedték, és más-más NB III-as csoportban szerepeltették, most elküldték a szövetségnek azt a szándéknyilatkozatot, hogy a megyénkbeliek lehetőleg ugyanabban a csoportba nyerjenek besorolást. A feljutás költözéssel is jár, hiszen a magasabb osztály követelményeinek megfelelő termet kellett keresni, és az új idényben már a sóstóhegyi Szabó Lőrinc Általános Iskola tornatermében játssza hazai mérkőzéseit a csapat.

Amelynek a neve is változik, Trió-Maxi-Szacsa Nyíregyháza SE-ként szerepelnek majd a bajnokságban. Az NB III-as legénység játékoskeretéhez tartozik majd Szák Áron is, aki gyulai fiatalember, a Nyíregyházi Főiskolán tanul, és az elmúlt idényben Nagykállóban játszott.

A klub az új bajnoki évben indít a megyei bajnokságban is csapatot, ahol Szakál Zsolt, Dudás János, Király Csaba és Boros Csaba is bevetésre készen áll, a tavalyi csapatból pedig Hegedűs Ervin is a megyei sorozatban jut majd lehetőséghez.

Nevelnék az utánpótlást

A rövidtávú cél újoncként a bennmaradás kiharcolása, a távlati pedig az, hogy saját utánpótlást nevelve hosszú évekig legyen minimum NB III-as férficsapata Nyíregyházának. Nem úgy, mint az elmúlt húsz évben.

KM-BTSporthírek


hirdetés