A MDF szerint fiatalbarát társadalomra van szükség

Veszprém – “Ingyenessé kell tenni az oktatást a kötelező szakaszban, fiatalbarát társadalomra van szükség.”

Ezt mondta csütörtökön Veszprémben az MDF a “Nemzeti tehetség program és magyar iskola” témájával foglalkozó sajtótájékoztatón. Ódor László a párt oktatási kabinetjének vezetője azt mondta, nem szabad, hogy az oktatás 4 éves politikai ciklusokhoz igazodjon.

Ódor László szerint nem szabad hagyni, hogy a magyar tehetséggondozás megtorpanjon a határokon. Úgy fogalmazott, a mai magyar közoktatás nem alkalmas tehetséggondozásra. Az MDF szerint fiatalbarát táradalomra van szükség, ingyenessé kell tenni az oktatást a kötelező szakaszban és átjárhatóvá az intézmény rendszert. Az iskola egyik fontos célja a jellemformálás kell, hogy legyen. Ezeket az elképzeléseket törvénymódosító javaslatként az MDF benyújtja majd az országgyűlésnek.

Tóth Tihamér, a párt munkaügyi kabinetjének vezetője szerint a legnagyobb gond a foglalkoztatásban a roma munkanélküliség – amire sürgősen megoldást kell találni. Az MDF szerint segély helyett a közmunkavégzést kell elterjeszteni.

A párt szakmai hátterét 15 kabinet biztosítja – hangzott el a sajtótájékoztatón. Elkészült egy kész szakmai alap is, mellyel a párt elindulhat a 2010- es választásokon.

Címkék: , , , ,hirdetés